PDF letöltés

Adót kell vallani

Február 25-ig kell eleget tenniük jövedelemadó bevallási kötelezettségüknek az egyéni vállalkozóknak és az áfa-fizetésre kötelezett magánszemélyeknek.

 

Nekik e határidőig kell teljesíteniük személyi jövedelemadó fizetési kötelezettségüket is. Bevallás benyújtására kötelezettek azok is, akik nem folytatták egész évben tevékenységüket. Az az egyéni vállalkozó, aki a tevékenységét az adóévben megszüntette, és azt az adóév folyamán nem kezdte újra, vagy az adóév utolsó napján is szüneteltette, a bevallás benyújtására 2015. május 20-ig kötelezett.

A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó egészségügyi szolgáltatási járulékát és nyugdíjjárulékát is a 1453-as bevallásban teljesíti.

Az egész évben KATA szerint adózó vállalkozót egyéni vállalkozóként nem terheli szja-bevallási kötelezettség, a 14KATA nyomtatványon kell nyilatkoznia az adóévben elért bevételről. Akik az év egy részére vonatkozóan személyi jövedelemadó fizetésre kötelezettek, azoknak mindkét bevallást be kell nyújtaniuk az alanyiságuknak megfelelő időszakra.
B.A.