PDF letöltés

Változások - 2019. Adó, cafeteria, munkajog, számviteli jog. Van még esélyünk a versenyben maradásra?

2019 kihívásai – Adó, Cafeteria, Munkajog

Maradt még esélye a kkv-knak a versenyben maradásra?

Időpont: 2019. január 17. (csütörtök) 9.30–15.30

Helyszín: Budapest, Experience Center Konferenciaközpont. Szentmihályi út 171.Milyen mozgástér maradt a SZÉP-Kártyán kívül, ami olcsóbb, mint a bér?

Ismét új adószabályok. Drasztikus minimálbér-emelés. Számoljunk együtt!

Earlybird kedvezménnyel indulunk!


Miről szólunk?

Jelentős változásokkal indul az újév. Módosultak az adószabályok, megnyirbálták a cafeteriát. Az üzleti etikai szempontból nem ajánlható túlóráztatáson kívül „érdekes” változtatások vannak a gazdaságot érintő jogszabályokban is. És ismét drágul a munkaerő.

A munkaadók nincsenek olyan helyzetben, hogy ne adják dolgozóiknak az eddig megszokott juttatásokat. Milyen mozgástér maradt a SZÉP-Kártyán kívül, ami olcsóbb, mint a bér? Többe fog kerülni? Másként hívják? Célzottan támogathatunk? Szja-adókedvezményen keresztül érvényesíthetjük?

Az adótörvény módosításai között találunk jót és rosszat egyaránt. A csoportos adóalanyiságtól a kiva-választhatóságon keresztül a veszteséges adózók kötelező ellenőrzéséig. És ismét minimálbéremelés!

Felforrt a közélet a rendkívüli munkaidő kiterjesztéséről szóló törvénymódosítás miatt. Ellenőrizni fogják a külföldi befektetéseket is. A Számviteli Törvény hatálya alá tartozásból is sokan kikerülnek.

Szakértőink segítenek felkészülni a 2019-es évre és a legjobb megoldásokat megtalálni a működés, versenyképesség fenntartására.

Kiemelt témák és előadók

Adótörvény-módosítás. Megint másként! Minimálbér-, garantált bérminimum-emelés.

(Benne: KIVA, KATA összeghatárok és a választás szempontjai, szocho-csökkenés csak K+F-nél, egyéni cég kifizetőhely,csoportos adóalanyiság és előnyei, lízingelés jobb feltételekkel, sporttámogatás, lakásáfa, adóköteles kockázati biztosítás, veszteséges adózók ellenőrzése stb.)

Előadó: Papp Tibor vezérigazgató, és Gyursó Kitti tb- és munkaügyi előadó, Írisz Office Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

Béresítés helyett! A béren kívüli juttatás újabb megoldásai. Nagyobb adminisztráció nélkül nem megoldható.

(Benne: Hogyan tartsuk meg a cafeteriát? A munkavállalóra áthárítás helyett. Pénztárak előnyben. 40,7 % és a célzott szolgáltatások. Az új , 20 %-os szja-kedvezmény összekötése cafeteriával. Szép-kártya, támogatott egészségügyi költések, kultúratámogatás, távolsági bérlet stb.)

Előadó: Király Ágnes ügyvezető, cafeteriaszakértő, Top Cafeteria Kft. A béren kívüli juttatások szakértője

Kevésbé ismert, az üzleti szektort érintő jogszabályváltozások, melyek meglepetéseket is okozhatnak. A túlórát újraszabályozó törvénymódosítás alkalmazása nem ajánlott! Engedélyezéshez kötött külföldi befektetések.

(Benne: Miniszterhez történő bejelentéshez, és a bejelentés tudomásulvételéhez kötött külföldi befektetések. Hogyan változik a Munka Törvénykönyve? Módosuló Számviteli törvény.)

Előadó: dr. Weidinger Péter LL.M., act legal | Bán és Karika Ügyvédi Társulás

Hogyan állítsd össze a cafeteriacsomagodat a lehető legjobb adóvonzattal és a legvonzóbb juttatásokkal? (előadók felkérés alatt)

Interaktív Fórum az előadókkal. Kérdések, válaszok.

Earlybird-kedvezménnyel indulunk!

Részletes Program és regisztráció