Elektronikus aláírás, elektronikus kommunikáció a jogban

 

IDŐPONT
VÁROS
HELYSZÍN
2016.03.11 09:30-15:00
Budapest
 Danubius Thermál Hotel Margitsziget****1138 Budapest, Margitsziget
  
 
Dr. Kerepesy Krisztián - a Ptk. kodifikációjában részt vett bíró, Pesti Központi Kerületi Bíróság


"Lehet SMS-ben felmondani a munkavállalómnak?" - "Vajon hatályos ez a telefaxon elküldött szerződéses ajánlat?" - "Tudok Word-dokumentumban érvényes végrendeletet tenni?"

Ön is bizonyára rendszeresen küld faxot, e-mailt, SMS-t, illetve videotelefonál, chatel. Ezek az eszközök nem csak az internetes kártevők, vírusok miatt jelentenek kockázatot, hanem a polgári jog oldaláról nézve azért is, mert mindegyiknek más joghatása, más kötőereje lehet. Egy rossz formában vagy paraméterekkel elküldött elektronikus közlés lehet, hogy nem váltja ki a megfelelő joghatást, amit Ön kívánt volna.

Fontos változás, hogy 2016. január 1-én hatályba lépett a jogterületet átfogóan szabályozó 2015. évi CCXXII. tv., ami júliusban hatályon kívül fogja helyezni a korábbi, elektronikus aláírásról szóló 2001. évi XXXV. törvényt.

Emellett jelen állás szerint 2016. júliusától jogi személy (tehát többek között valamennyi gazdasági társaság!) vagy jogi képviselővel eljáró személy kizárólag elektronikusan nyújthat be bármilyen beadványt a polgári perben.

A képzés célja, hogy a gyakorlat oldaláról, közérthetően átadja az üzleti kapcsolatok, szerződések során hasznos tudnivalókat, amelyek birtokában biztonságban használhatja az elektronikus kapcsolattartás eszközeit, legyen Ön ügyvéd, egyéni vállalkozó vagy cégvezető.


Bővebbb információkért kattintson --> IDE 

Az jelentkezési adatlap letöltéséért kattintson --> IDE
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]