Panziólétesítés Pest megyében

A panzióépítés Pest megyében most már lehetséges! Megjelent a pályázati felhívás, 2020 őszén benyújthatóak lesznek a támogatási kérelmek.

A felhívásra mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint önkormányzatok által alapított gazdasági társaságok nyújthatnak be kérelmet, akik:

Természetesen a megvalósítás során kötelezettségeket is vállalni kell. Nyertes projekt esetén legalább 6, de legfeljebb 25 hasznosított szobát kell létrehozni, amelyben legalább 11 az ágyak száma. A beszámoló benyújtásáig a panziónak legalább 3*-is minősítést kell szereznie, amit a fenntartási időszak végéig meg is kell tartania. A nyertes vállalja a minimum 40%-os szoba kihasználtságot, valamint azt, hogy évi 270 napig nyitva tart. A fenntartási időszak 5 év.

A projekt keretein belül tehát létrehozhatunk legalább 6, de legfeljebb 25 vendégszobával felszerelt panziót. Emellett kialakíthatunk egy közös üzemeltetésben levő vendéglátó egységet, a működtetéshez beszerezhetünk eszközöket (elektronikai cikkek, bútorzat, stb.), szoftvereket és hardvereket vásárolhatunk, valamint infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajthatunk.

A támogatás mértéke maximum 55% lehet. 3*-is minősítésű panzió esetén nettó 600 ezer Ft/m2, 4*-os panzió esetén nettó 700 ezer Ft/m2 a támogatás összege, tehát minimum 60 millió, maximum 300 millió forint.

A kérelmek 2020. szeptember 15-től benyújthatóak, egy hónapon keresztül. 

Ha további kérdése adódna a pályázattal kapcsolatban, ide kattintva felteheti. 

Címkefelhő