Az új uniós fejlesztéspolitika egyik nyertese lehet Magyarország

Az új uniós fejlesztéspolitika egyik győztese lehet Magyarország a 2014-2020 közötti időszakban. Az egy állampolgárra jutó támogatás összege 720 ezer forint lesz, 70 ezer forinttal több, mint az előző hétéves ciklusban – jelentette ki Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.


A helyettes államtitkár elmondta, hogy a 28 tagállam körében az egy lakosra jutó nettó támogatás összegét tekintve Magyarország a második helyen áll.
 
A 2014-2020 költségvetési időszakban Magyarország tíz ágazati operatív program keretében valósítja meg fejlesztési terveit, ezek közül Brüsszel már nyolcat véglegesített, és minden esély megvan arra, hogy 2014. október 24-én elinduljon az új pályáztatási időszak. Csepreghy Nándor emlékeztetett arra is, hogy az Európai Unió a hétéves időszakban 11 célterület fejlesztéséről döntött, ezek között kiemelt helyen szerepel az energiafüggetlenség növelése és a megújuló energiák nagyobb arányú felhasználása.
 
Magyarország vállalta, hogy 2020-ig a jelenlegi 7 százalékról 20 százalékra növeli a megújuló energiák felhasználási arányát a fosszilis energiák rovására. Fő cél hogy a következő hét évben meghatározott fejlesztési területeken a beruházások energiatakarékos, környezetbarát energiarendszerek alkalmazása mellett valósuljanak meg.
 
Forrás: MTI, vallalkozo.info

Amennyiben pályázat témában tanácsra van szüksége, kérem, írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

BNG

Címkefelhő