PDF letöltés

Piackutatási praktikák a piac elemzéséhez

A piaci elemzés, a versenytársak és a piac feltérképezése minden vállalkozás számára egyaránt fontos. Ahhoz, hogy megfelelő üzleti vagy marketing tervet készítsünk, tisztába kell lenni azzal, hogy a vállalkozásunk hogyan és hol helyezkedik el a jelenlegi piacon.
A piackutatás sokrétűségéből adódóan a piaci elemzésre is megoldást jelent.

Fel kell térképezni a versenytársakat


A piackutatás egyik fontos eleme, amikor megismerkedünk azokkal a cégekkel, vállalkozásokkal, amelyek a piacon versenytársak lehetnek. Ilyenkor minden fontos adatot érdemes összegyűjteni a konkurens cégekről, például: alkalmazottak száma, éves bevétel, forgalmi adatok stb. Ezeket a nyilvánosságra hozott adatokból kinyerhetjük (pl. éves beszámoló, cégjegyzék stb.). Ha ezekkel az adatokkal már rendelkezünk, érdemes a szolgáltatásokat is komolyan szemügyre venni. Érdemes próba vásárlásokat végezni és felmérni, hogy az adott vállalkozás mennyire rugalmas az értékesítésben, a kiszolgálásban, a szállításban. Hogyan kezeik az esetleges problémákat, mennyire ügyfélcentrukusak stb. Ezek olyan fontos információk, amelyet a saját vállalkozásunkban is hasznosítani tudunk.

Végezzünk primer kutatásokat

A vállalkozás beindítása vagy egy új termék egy új innováció bevezetése előtt érdemes primer kutatásokat végezni annak érdekében, hogy megértsük a vásárlók gondolkodását és viselkedését. Mind a kvalitatív mind a kvantitatív felmérések hatékonyak lehetnek, mindig válasszuk a számunkra egyszerűbb és könnyebb változatot. Az elkészített picakutatási kérdőíveket eljuttathatjuk a leendő vásárlókhoz e-mailben, weboldalon vagy hírlevélen keresztül, de szükség esetén végezhetünk telefonos felméréseket is.

Fontos piackutatási mérőszámok

A piackutatás során a vállalkozók sokszor úgy érzik elvesztek az adatokban és az információkban. Ebben nyújtanak segítségek a pickutatási mérőszámok, melyek támpontot adhatnak, hogy egyes kutatások esetén mit vegyünk figyelembe:

Marketing:
árbevétel-növekedés, a piaci részesedés, terjesztési módszerek, értékesítési hatékonyság, értékesítési költségek, árak, reklám és hirdetési költségek, szállítási idők, forgalmazási költségek, árrések, termék minőség, ügyfélmegtartási árak, akciók, kedvezmények stb.

Termelés:
az üzem kapacitása, a berendezések kora, a berendezések élettartama, bővíthetőség, munkaerőigény, munkaerő-vándorlás, szakszervezeti kapcsolatok, minőség-ellenőrzés, beszállítók magatartása, nyersenyag források stb.

Pénzügy:
nyereségesség, pénzforgalom, a visszatartott nyereséget, a forgóeszközök, a rövid lejáratú költségek, hitelkeret, adósságok, saját töke, beruházás megtérülése