PDF letöltés

Készítsünk online kérdőívet a Google űrlapok segítségével

Az internetes piackutatások egyik nagyon fontos elemei a kérdőívek, amelyek megszerkesztése és kielemzése komoly feladat. Ebben nyújtanak segítséget a Google űrlapok, amelyek használata egyszerű, gyors és ráadásul ingyenes.
A Google kérdőívek segítségével stílusos, saját, egyedi kérdőívek elkészítésére is van lehetőség. A Google előre elkészített témákkal segíti a kérdőívek megszerkesztését és formázását, de saját fotó és logó használatára is van lehetőség. Egyedi színekkel vagy hátterekkel is feldobhatjuk az űrlapunkat, hogy feltűnőbb legyen és jobban megfogja az embereket.

A kérések és válaszok testreszabására is van lehetőség. A Google több kérdésfajtát is felajánl a szerkesztés folyamán, így készíthetünk feleletválasztós, legördülő menüs vagy akár lináris skálás kérdéseket is. Az egyes kérdésekhez lehetőség van képek vagy akár Youtube videók beágyazására is, így még konkrétabb, még sokrétűbb kérdéskört határozhatunk meg.

Az űrlapok elkészítéséhez vagy szerkesztéséhez, módosításához még asztali számítógépre sincs szükség, a Google űrlap szerkesztője ugyanis teljes mértékben mobil optimalizált, így akár utazás közben, mobiltelefonon is foglalkozhat a kérdőíveivel.

Az elkészült kérdőívet beágyazhatja weboldalába, elküldheti e-mailben vagy beszúrhatja a hírlevelébe, ezáltal könnyen eljuttathatja a megfelelő célcsoporthoz.

A beérkezett válaszokat a Google automatikusan rendezi és kimutatásokat, grafikonokat készít belőle, amelyek segítik a kérdőívek gyors kielemzését.


-MCOnet-