PDF letöltés

Az internet a piackutatás nagy lehetősége

Ha szeretnénk népszerűsíteni vagy eladni valamit, akkor ehhez szükségünk van a piac ismeretére. A piac megismerésére, feltérképezésére a legnagyobb lehetőség az internetes piackutatás.
Az internetes piackutatás nagy előnye, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki saját maga végezhessen kutatásokat, hiszen rengeteg információ áll rendelkezésre. Az internetes piackutatás során mélyebb betekintést kaphatunk a meglévő és potenciális ügyfelek valamit a versenytársak körébe. Megismerhetjük a piac szereplőit, eredményeiket és feltérképezhetjük a vállalkozás lehetőségeit is.

Az internet hatalmas és rengeteg adatot tartalmaz. A hatékony piackutatás érdekében meg kell határoznunk a célpiacot, hogy könnyebben fel tudjuk mérni a piac méretét, a piac volumenét és a piaci potenciált. Három fő területre érdemes koncentrálni, a hatékony és gyors piackutatáshoz:

A piac

A vállalkozás sikeressége érdekében meg kell határozni a piacot, ahol a termékeket és szolgáltatásokat értékesíteni szeretnénk. Meg kell határozni a piac méretét és lehetőségét (egyes termékek és szolgáltatások teljes piaci feltérképezése). Meg kell nézni a piac növekedési rátáját (átlagos évi növekedési ráta és az elmúlt 3-5 év növekedési rátája) valamint a becsült piaci növekedést a következő évekre. Fontos a piaci szegmentáció is, ezért érdemes a célpiacot szegmensekre osztani, így könnyebb az üzleti terv elkészítése és jól definiálható a célközönség.

2. A piac szereplő

Ha meghatároztuk a piacot, ahol a termékeinket, szolgáltatásainkat értékesíteni szeretnénk, be kell azonosítani a célközönséget, azaz azokat az ügyfeleket, vállalatokat, szervezeteket, amelyeket megszólíthatunk, akik aktív résztvevői a célpiacunknak.

Ügyfél leírásokat érdemes készíteni, és az esetleges vásárlókat is szegmensekre osztani. A versenytársak azonosítása is kiemelten fontos, hiszen a piac megoszlik az egyes “versenyzők” között.

Fel kell térképezni a lehetséges üzleti partnereket, amelyek stratégiailag fontosak lehetnek a vállalkozás számára. Nem szabad elfeledkezni a tényről, hogy a versenytársak is lehetnek üzleti partnerek.

3. A piac dinamikája
Csak akkor lehetünk sikeresek egy adott célpiacon, ha figyeljük a piac változásait és alkalmazkodunk az éppen aktuális trendekhez. Mindig figyelni kell a piac vezető vállalatait, hiszen ők azonnal reagálnak az aktuális trendekre és lekövetik a változásokat.