WHO: A technológiai vállalatok az egészség szövetségeseivé válhatnak - 2. rész

Ahogyan azt előző cikkünkben is megírtuk az egészségtelen élelmiszerek, az alkohol és dohánytermékek gyártói az online platformokat kihasználva támadják a gyerekeket és tinédzsereket. A WHO és a digitális technológiai vállalatok szövetsége partnerekké válnak és közösen kívánnak megoldást találni erre a problémára.


A digitális marketing egyre centralizáltabb, és a nagy technológiai cégek, mint a Google, a Meta (korábban Facebook), az Amazon és a Microsoft adják a digitális média kiadásainak 60–80%-át a kulcsfontosságú piacokon világszerte.

Egészséges internetezést kínál a WHO


„Könnyebb ellenőrizni a hirdetési tartalmat a vertikálisabb fókuszú gyermekalkalmazásokban, valamint a közösségi és videócsatornákon” – magyarázta Tobin Ireland, a WHO Európai régióért felelős különleges iparági tanácsadója és a jelentés vezető szerzője. “Ugyanazokat a technológiákat - melyeket jelenleg arra használnak, hogy az egészségtelen termékek hirdetésével megcélozzák a gyerekeket és serdülőket - arra is fel lehetne használni, hogy megakadályozzák, hogy ezek a hirdetések kiskorúakat érjenek el.”

A COVID-19 világjárvány következtében a társadalmak és a döntéshozók világszerte nagyobb figyelmet fordítanak az egészségügyi problémákra és az elhízás szintjének globális növekedésére, mely az internetes reklámok miatt terjedt el nagymértékben: az egészségtelen ételek, cukros italok a diákok online platformjain minden alkalommal jelen vannak. Jó az időzítés a digitális platformokkal kapcsolatos jövőbeli politikák összehangoltabb és közvetlenebb megbeszélésére.

A nagy technológiai vállalatok összefognak és partnerekké válnak, az egyes tagállamok segítséget tudnak kérni ezen szövetségektől. Közös céljuk és érdekük, hogy létrehozzanak egy felelős digitális marketing szabályzatot, mely mindenki számára egészségesebb jövőt teremt azáltal, hogy egészségesebb internetezést alakít ki. Ez összhangban van a WHO 2020–2025-ös európai munkaprogramjával – „Egységes fellépés a jobb egészségért” Európában".

A cikk első része ezen a linken érhető el: https://www.vallalkozo.info/internet-piackutatas-es-marketing/egeszsegesebb-internetezest-kinal-a-who-1resz 

Forrás: WHO

Kép forrása: pixabay.com - Jogtiszta fotó

A kép illusztráció.

H.A.