Sikeres vállalkozás? - Érdemes bevetni a Metaverzumot is

A metaverzum térnyerése minden bizonnyal komoly hatást gyakorol majd a digitális marketingre. A vállalkozásoknak ezért érdemes elgondolkodniuk a használatán.

A digitális marketingre várhatóan nagy hatással lesz a Metaverzum elterjedése. Ez az egyik trend, amellyel fontos számolni a közeljövőben, ha sikeres vállalkozást szeretnénk.

Vagyis, érdemes lehetővé tenni, hogy vásárlóink, ügyfeleink a Metaverzum szolgáltatáson keresztül is tapasztalatot szerezhessenek a termékről, a márkáról.

De mi is pontosan a Metaverzum? A Metaverzum új és magával ragadó módot nyújt arra, hogy megtapasztaljuk az internetet – sok digitális marketinges már ezzel éri el a fogyasztóit.

A márkák a segítségével létrehozhatnak saját virtuális 3D tereket – ezeket pedig számos dologra használni lehet, például termékbemutatókhoz, virtuális tárlatokhoz és eseményekhez.

Alkalmazható ezen belül a virtuális valóság (VR), a kiterjesztett valóság (AR) és a vegyes valóság (MR) is.

Sikeres vállalkozás? - Érdemes bevetni a Metaverzumot is

Sikeres vállalkozás? - Érdemes bevetni a Metaverzumot is
 
Lehet számítani rá, hogy a Metaverzum a hagyományos webhelyek helyébe lép – elsődleges módot kínál ugyanis arra, hogy a vásárlók online kapcsolatba léphessenek a márkákkal.

Hogyan lehet használni a Metaverzumot? Íme néhány példa.

-Márkaélmény szerzése: mélyebb kapcsolatot lehet teremteni az ügyfelekkel, ha termékeink magukkal ragadó élményt hoznak létre a Metaverzumban. Jó példa erre a Nike márka, amely megalkotott egy virtuális üzletet is itt: a potenciális vásárlók felpróbálhatják a cipőt és meg is vehetik, s ehhez ki sem tették a lábukat a lakásból.

-Virtuális játékok: a Metaverzum segít izgalmas játékokat létrehozni, amelyekkel akár nyerhetnek is a fogyasztók. Ez is ügyes marketing fogás.

A feladatok elvégzéséért, célok eléréséért a játékosok jutalmakat kaphatnak, majd ezeket valódi termékekre, virtuális tárgyakra válhatják be a játékban. Mindez fontos lehetőség a vállalkozás termékeinek reklámozására.

-Fogyasztók fokozott megcélzása: ha megértjük a Metaverzum egyedi kontextusát, igen precízen megcélozhatjuk közönségüket. Rendkívül fontos digitális trenddé növi ki magát ugyanis a kontextualizálás, amely alkalmazható arra, hogy egy termék vagy szolgáltatás ismertségét növeljük – tehetjük mindezt célzott hirdetéseken és a már fent említett játékon belüli eseményeken keresztül is.

A digitális marketingstratégiák finomhangolása érdekében a vállalkozásunk értékes adatokat is gyűjthet a fogyasztók viselkedéséről – ehhez is nagymértékben hozzájárul a Metaverzum, mivel igen nagy hatással lesz rá, miként lépnek kapcsolatba a neten a márkák a vásárlókkal.

Ezen virtuális dimenzió kihasználásával komolyan fokozhatjuk marketingünk, s ezzel vállalkozásunk, termékeink sikerét.

L.A.