Mesterséges intelligencia segíti a nagy múltú magyar cég folyamatait

Európában elsőként állt át SAP S/4HANA vállalatirányítási rendszerre a BorsodChem Zrt., azaz mesterséges intelligencia-támogatta verzióra.

Mesterséges intelligencia által támgogatott változatra cserélte régi vállalatirányítási rendszerét a BorsodChem Zrt., mely a Wanhua cégcsoport tagja – írta meg a portfolio.hu.

Így ez a cég használ elsőnek Európában SAP S/4HANA vállalatirányítási rendszert, modernizálva digitális infrastruktúráját.

Mivel utóbbi már egy ideje céljuk volt, a BorsodChem informatikai szakemberei és az SAP Hungary közösen dolgozott a felhőalapú megoldásokat magába foglaló projekten az elmúlt esztendőkben.
 
Mesterséges intelligencia segíti a nagy múltú magyar cég folyamatait - Fotó: Facebook.com/borsodchem
Mesterséges intelligencia segíti a nagy múltú magyar cég folyamatait - Fotó: Facebook.com/borsodchem

Bevezetik az ún. iRPA-t is, amely lényegében egy felhőalapú robotizált folyamatautomatizálási csomag, a Robotic Process Automatization rövidítése. Ez is része annak, hogy átálhassanak az S/4HANA rendszerre – adta hírül a portfolio.hu.

A csomag sokat tesz azért, hogy a BorsodChem képes legyen mesterséges intelligenciával automatizálni a manuális, ismétlődő folyamatokat.

A folyamat várhatóan teljes egészében 2023 első negyedévében valósul meg, ekkorra tervezik a rendszer élesítését.

Mint azt Wang Zhenhua (Brad), a BorsodChem IT-igazgatója elmondta, amellett, hogy végrehajtják az áttelepítést, terveznek további folyamatoptimalizálást, valamint új funkciók bevezetését is, így jobb előrejelzési és költségszámítási rendszert biztosíthatnak – tudatta a portfolio.hu.

Kis kép: borsodchem.com

L.A.