Fokozódik a személyes marketing és az új platformok trendje

Ha sikeres vállalkozást szeretnénk működtetni, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a legújabb digitális marketingtrendek közül az új platformok és a személyesebb marketing jelentőségét.

Az új digitális trendek semmiképp sem kerülhetők ki, amennyiben azt szeretnénk, hogy vállalkozásunk fejlődjön és prosperáljon.

Napjainkban kiemelt jelentőséggel bír a személyesebb marketing és az új platformok használata.

Fontos példa, hogy a felhasználók nem megfelelő elköteleződése miatt 2022 januárjában még az olyan közösségi média-guruknak, mint a Twitter vagy a Meta, 31, illetve 26 százalékkal csökkent az értéke, az irántuk tanúsított érdeklődés.

Nem csupán a platformokra vonatkozott azonban ez a veszteség, érintette a digitális marketing egészét is. Mérséklődött a részvényárfolyamuk, ennek hatásaként pedig több márka is elkezdte átértékelni közösségi média-stratégiáját.

Ez a tendencia a 2023-as esztendőben még inkább nyilvánvaló.
 
Fokozódik a személyes marketing és az új platformok trendje
Fokozódik a személyes marketing és az új platformok trendje

-Lényeges tehát fontolóra venni új, innovatív platformok indítását.
 
A digitális marketing komoly változásokra számíthat a jövőben – az, hogy a Twitter és a Meta iránt csökkent az elköteleződés, egyes vállalkozásokat arra késztetett, hogy kihasználják a helyzetet. Szaporodni kezdtek az új platformok, például a TikTok. Jóval nagyobb lehetősége van a sikerre az induló és kisebb vállalkozásoknak, ha tesznek egy próbát egy új platformmal.

-Fontos a kreatív, személyre szabott digitális marketing.

Érdemes új utakat keresni a célközönség elérése érdekében. Ehhez a digitális marketing eszközöket célszerű kreatívabban alkalmazni – ilyen az influenszer- és a tartalommarketing. A felhasználók generálta tartalom (UGC) növekedésére lehet számítani, illetve arra, hogy előkerülnek a termékek és szolgáltatások organikusabb hirdetési módjai.

-Tekintsük át az új szabályokat, figyeljünk a szólásszabadságra.

A digitális platformokon az egyenlőség, a demokratikusabb a szabályok, a szólásszabadság új trendnek számít. Ha egy vállalkozás ideológiai korlátoktól mentesen kíván hatni a célközönségre, valóban vonzó tartalmat kell gyártania.

Az új szabályok értelmében a platformszolgáltatók nem gyűjthetnek adatokat a felhasználókról azok hozzájárulása nélkül. Természetesen, ezzel nehezebb a marketingesek helyzete a hirdetések célzását és a személyre szabott felhasználói élmény kialakítását illetően.

Azzal, hogy odafigyelnek a hitelességre, a szólásszabadságra és új platformokkal rukkolnak elő, a márkák képesek lehetnek mélyebb kapcsolatokat kialakítani ügyfeleikkel, s jobb eredményeket elérni a jövőben.

L.A.