Munkahelyteremtés 75%-os támogatással

A munkahelyteremtés ismét lehetséges pályázati támogatással! Megjelent a népszerű NFA kiírás, amely két ciklusban is segíti a hazai kkv-kat fejlesztéseikben.

A Pénzügyminisztérium hagyományaihoz híven idén is meghirdette az NFA pályázatot, melynek célja, hogy munkahelyek teremtésével a hazai kkv-k fejlődjenek és javíthassák piaci pozíciójukat. Mindennek köszönhetően erősödik a helyi gazdaság, valamint várhatóan a munkanélküliség is mérséklődik.

A keretösszeg 5 milliárd forint, melyből várhatóan 250 vállalkozás fog részesülni, és mintegy 1500 új munkahely jön majd létre.

Munkahelyteremtés támogatásból

Idén tavasszal már mind a két ciklus meghirdetésre került. Az első ciklus 2019. március 18-tól április 22-ig, a második ciklus 2019. augusztus 1-től szeptember 5-ig tart. Ezen időszak alatt adhatják be a hazai kkv-k támogatási kérelmüket.

Mint minden pályázatnál, itt is szükséges kötelezettségeket vállalni: a legfontosabb a munkahelyteremtést támogató kiírásnál, hogy legalább 2 fő teljes munkaidős munkavállaló foglalkoztatása szükséges.

Az új munkaerő felvételén túl, egyéb költségek is elszámolhatóak. Így lehetőség van támogatást igényelni új gépek-, eszközök beszerzésére, ingatlanvásárlásra, vagy immateriális javak beszerzésére.

A támogatás milyensége

A vállalkozások akár 75%-os támogatást is elérhetnek, amennyiben rendelkeznek kellő de minimis kerettel. Ha nem áll rendelkezésükre elég összeg, úgy a támogatás mértéke régióként eltérő, de akár 50% is lehet.

A kisvállalkozások beruházásai esetében 20 százalékponttal, a középvállalkozások beruházásai esetében 10 százalékponttal növelhetőek.

Az alaptámogatás 1,7 millió forint munkahelyenként, ezen felül pedig kiegészítő támogatások is elérhetőek, így egy munkahely megteremtésére akár 3,6 millió forintot is igényelhet. (Mivel a pályázat minimum 2 munkahelyet vár el, ezért ez az összeg 7,2 millió forint is lehet.)

Amennyiben további kérdése adódna, ide kattintva felteheti. 

Címkefelhő