Még aktívabban segíti a vállalkozókat az idén 35 éves VOSZ

Székesfehérvár, 2023. március 13. - A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vármegyei szervezetei idén március folyamán tartják éves rendes beszámoló taggyűléseiket. Ennek apropóján a vállalkozói érdeképviselet a gyűlések előtt vállalkozói fórumokat tart országszerte, amelynek soron következő rendezvényére Székesfehérváron került sor pénteken. Az eseményen elhangzott: a jelenlegi helyzetben kulcsfontosságú a közös munka és az információmegosztás a vállalkozások boldogulása szempontjából, amelyre az idén 35 éves VOSZ a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt fektet.

Székesfehérváron tartották meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által március során zajló országos eseménysorozata soron következő rendezvényét pénteken. A hónap során megrendezett vállalkozói találkozók célja, hogy a VOSZ tájékoztatást adjon idei 35 éves jubileumi évében induló 5 éves stratégiájáról és cselekvési programjáról, a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól, valamint a vármegyei VOSZ-szervezetek összefoglalást adjanak a tavalyi évi során végzett munkájukról.

 


Együttműködés a nehézségek közepette is

„Mire fellélegeztünk a pandémia okozta csapás után, egy újabb probléma kezdett kibontakozni: az energiaválság, a háború okozta gazdasági- és energiakrízis, amelynek következtében több éve nem tapasztalt tényezővel, az inflációval kellett megküzdeniük a gazdaság szereplőinek.” – értékelte a helyzetet felszólalásában Lehner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere, aki szerint a térség szereplői sikeresen kezelik a helyzetet. Hozzátette: az önkormányzat számára kiemelt jelentőséggel bírnak a vállalkozások, akik a jövőben is számíthatnak a partnerségre és a közös gondolkodásra.

 

Lehner Zsolt



„A VOSZ nagytekintélyű szervezet, amely rengeteget tesz az ország gazdaságáért és a vállalkozókért.” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a 35 éves jubileum alkalmából az érdekképviseletet Simon László. A Fejér Vármegyei Kormányhivatal főispánja hozzátette: a térségben szerencsére nagyon jó az együttműködés a vállalkozók, a közigazgatás és az önkormányzat között, amely jelentős eredményeket hozott a vármegyének az elmúlt években, akár fejlesztésekről, akár pályázatokról volt szó. Ígéretet tett arra is, hogy a Kormányablak munkatársai a jövőben is segíteni fogják a hozzájuk forduló vállalkozásokat a felmerülő kérdésekben.

 

Kevesebből többet

Méltatta az együttműködés fontosságát az eseményen megtartott felszólalásával Kovács Tibor, a VOSZ Fejér vármegyei elnöke is, aki az elmúlt időszak gazdasági folyamatait „mozgalmasnak és nehéznek” nevezte. Az érdekképviselet új korszakot kezdett meg, amelyben az együttműködés fontosságát hangsúlyozta: „A múlt tapasztalatait még sikeresebben kell hasznosítanunk a jövőben, miközben korábban nem látott kihívásokkal állunk szemben. A külső körülmények annyira megváltoztak, hogy a jövőben sokkal kevesebből kell sokkal többet kihozni.” – érzékeltette a nehézségeket a vármegyei elnök. Beszédében kiemelte, hogy a vármegyei szervezet tagsága az elmúlt években dinamikusan bővült, így létszám mára meghaladja a 180 főt. A szervezet idei évi tervei kapcsán a VOSZ 35 program országos rendezvénysorozatát, továbbá a rendszeres tájékoztatást és a párbeszéd fontosságát emelte ki a vármegyei elnök, amely elengedhetetlen a sikerhez és az együttes eredményekhez. A vármegyei aktivitások és az országos programok erősítik egymást, intenzív jelenléthez és növekvő befolyáshoz vezetnek, a vállalkozások és a versenygazdaság fejlődése érdekében.


 

Kovács Tibor



Jubielum és új stratégia

„A VOSZ idén ünnepli a 35 éves fennállását, a jubileum időszakában pedig kifejezetten nehéz időszakot élnek meg a vállalkozók. Ennek ellenére az érdekképviselet továbbra is alapértékeihez hűen dolgozik a vállalkozásokért, működésük sikerességéért.” – mondta el az eseményen Eppel János, a VOSZ elnöke. Hozzátette: a VOSZ átalakulást él meg, egy növekedési pályára állt a tavaly elfogadott ötéves stratégiájának köszönhetően és a vállalkozói felmérések eredményeinek elemzése alapján. A szövetség a meglévő értékeit, a szakértelmet, a tudást és a vállalkozói szektorban összegyűlt ismeretét igyekszik még inkább a munkaadók javára kamatoztatni és a korábbiakhoz képest is még láthatóbbá tenni. „Az elmúlt 35 évben a VOSZ volt a legvonzóbb, legaktívabb és szakmailag is leghitelesebb önálló érdekképviselet. Szeretnénk ezt a munkát folytatva továbbra is egyfajta támogató partner lenni a vállalkozások számára.” – fogalmazott az elnök, aki szerint különösen az aktivitáson kell erősíteni a közeljövőben. Az elnök beszédében kifejtette: a VOSZ szakmai tanácsadással, a kedvező kamatozású Széchenyi Kártya Program hiteleinek forgalmazásával, érdekképviseleti tevékenységgel, képzéssel és más magas szintű és egyre fejlődő szolgáltatásokkal segíti a magyar vállalkozókat. Az idei évben tovább folytatódik a tavaly elindított, komplex vállalkozásfejlesztési program megvalósítása.




Eppel János, a VOSZ elnöke.



Szolgáltatások a vállalkozásoknak

A VOSZ erőssége, hogy területi és országos szinten, sőt, a Kárpát-Medence szintjén egyaránt működik és tevékenykedik a vállalkozói közössége. Különösen fontos, hogy ágazati tagozatai és szekciói is eredményes munkát végeznek. – mondta el a rendezvényen Perlusz László, a szervezet főtitkára. Hozzátette: ennek keretében a vállalkozók a saját szakmájukhoz, a saját szűkebb tevekénységükhöz, vállalkozói életpályájuk minden szakaszához kapcsolódóan is segítséget, információt kaphatnak a VOSZ-tól. A főtitkár beszélt az aktuális helyzetről és a gazdasági folyamatokról is. Külön kiemelte a VOSZ és az Egyensúly Intézet közös szakmai munkájaként elkészült anyagot, amely bizonyítja, hogy nem a vállalkozók „féktelen profitéhsége” okozza az inflációt, hiszen a legtöbb cég a túlélésért küzd Magyarországon. Kitért arra is, hogy a vállalkozások digitalizációját a vállalkozások méretének és tevékenységének megfelelően testre szabható komplex online vezérlőpult és szoftver piactér kifejlesztésével és üzemeltetésével támogatja, VOSZPORT név alatt várhatóan májusi piacra lépéssel. Ez a vadonatúj fejlesztés, hogy induló vállalkozástól a nagyobb vállalati méretig integrált online platformban menedzselhetővé teszi a vállalkozás teljes irányítását és kapcsolatrendszerét.



Perlusz László, VOSZ főtitkár

 

A jubileum kapcsán kommunikációját is új alapokra helyezi a szövetség, ennek fókuszában is a nagyobb aktivitás áll. „Ez a folyamat a tavaly elfogadott megújult arculattal kezdődött, amely egy modernebb és lendületesebb megjelenést kölcsönöz.” – ismertette Széles Anikó, a Sky Marketing Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A VOSZ kommunikációs ügynökségének vezetője hozzátette: az idei évtől aktívabb, a mai trendekhez igazodó, a klasszikus média felületeken való megjelenés mellett az online és közösségi média felületeken történő erőteljesebb jelenlét jellemzi az érdekképviselet kommunikációját. Ezt egészítik ki az olyan rendezvények, mint nagy prosperitással, és innovativitással működő hazai cégeket bemutató TOPVOSZ kihelyezett elnökségi ülések, a magyar egyetemekkel együttműködésben a jövő vállalkozóit megszólító VOSZFESZT vállalkozói szabadegyetem, valamint a kulturális VOSZ Páholy sorozat.