Exportfejlesztési Pályázati Program

Elindult az Exportfejlesztési Pályázati Program! A vállalkozások február végéig nyújthatják be támogatási kérelmeiket, így nem éri meg késlekedni.

Az elmúlt években találkozhattunk már a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül, valamint a Versenyképes Közép-Magyarországi Fejlesztési Operatív Program keretei között is olyan felhívással, amely a vállalkozások külföldi piaci megjelenését támogatta. Idén a Külgazdasági és Külügyminisztérium 200 millió forintot különített el erre a célra.

A Program célja, hogy előmozdítsa a hazai kkv-k külpiaci tevékenységét, így például támogatja őket külföldi kiállításokon, vásárokon való megjelenésben, árubemutatók szervezésében, külföldi marketing és márkaépítő tevékenységek kivitelezésében, exportfejlesztés érdekében keletkező költségekben.

A felhívás országosan pályázható, már exportárbevétellel és referenciával rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint szakmai alapon szerveződő szervezetek, felsőoktatási intézmények, és kutató intézetek jogosultak kérelmet benyújtani.

Az elszámolható költségek köre is igencsak széles – elszámolhatóak többek között eszközök szállítási díjai, promóciós anyagok lefordításának díja, utazási költségek, szállásköltségek, bérköltségek, reklám, marketing és média kiadások is.

Az igényelhető támogatás összege kategóriánként eltérő, csekély összegű támogatásként igényelhetőek. A minimális összeg 1 millió forint, maximum pedig 10 millió forint nyerhető el, akár 60%-os támogatással.

Amennyiben a pályázattal kapcsolatban további kérdése adódna, ide kattintva tájékozódhat. 

Címkefelhő