ÉVOSZ Rezsióradíj – Miért fontos, hogy Ön is használja?

Építőipari vállalkozást vezet és fontos Önnek a nyugalom? Ugyanígy a szakma presztízse és az építési piac átláthatósága? Ismerje meg az ÉVOSZ Rezsióradíj fogalmát!

Az építőipari munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek – vagyis a szociális partnerek – felelősen segítik az ágazat szereplőit. Fontosnak tartják, hogy az alapvető információk minden építőipari vállalkozás számára könnyen elérhetők legyenek.

Ezért érdemes megismerkedni a minimális építőipari rezsióradíj fogalmával, amely a szakmán belül eddig nem kapott megfelelő figyelmet.

Miért fontos, hogy ezt a munkája során Ön is alkalmazza?

Vállalkozása esetében fontos információ lehet, ha tudják, hogy egy munkaórára vetítve mennyi bevételte kell szert tenniük, hogy ki tudják fizetni alkalmazottaik számára a törvényben előírt bérminimumot, s a tisztességes versenyfeltételek is teljesüljenek.


rezsiora_belso

A minimális rezsióradíj számítása alapja a garantált bérminimum, kiegészítve annak közterheivel.

Ezt az alapbért azonban növelni kell az egyéb személyi jellegű és ellátási költségekkel - ilyen például a munkaruha, a védőfelszerelések és a csoportos személyszállítás költségei -, továbbá az irányítási és ügyviteli költségekkel.

A rezsióradíj ugyanakkor nem tartalmazza az anyag-, fuvar-, tervezési- valamint hatósági költségeket.

Így jön ki végül a minimális rezsióradíj összege.



Az építőipari ágazat kifehérítése mindenki érdeke, hiszen a játékszabályok átláthatósága biztosítja, hogy a korábban zavaros és sokszor követhetetlen viszonyok rendbe szerveződjenek.

Az ágazati szociális partnerek erre vonatkozó ajánlása lehetőséget biztosít a szereplők megfelelő bérezésére és a munkafolyamatok kiszámíthatóságára.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége a felelősségre épít! Tartson velünk.

 

L.A