10. GTK – Középiskolás Program döntője - SZMVSZ

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának keretén belül működő szakkollégium, a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) részéről 2022. december 10-én került megrendezésre Kolozsváron a 10. GTK – Középiskolás Program döntője.

A versenyen 47 középiskolás csapat mérette meg magát szerte az erdélyi magyar középiskolákból. A döntő végeredménye szerint az első három helyből kettőt székelyudvarhelyi csapat szerzett meg: 1. hely – Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium – Antonya Zsombor, Kacsó Nimród, Sándor István és Szilágyi Mónika-Mária, felkészítő tanár: Lőrincz Edit; 3. hely – Tamási Áron Gimnázium – Balázs Tamás, Both Dániel, Hadnagy Magor, Ilyés Tamás, felkészítő tanár: Dimén-Varga László. 

A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége, vállalkozói aktív hozzájárulása mellett, szerdán 16:00 órától, a HBC-ben, egy rövid találkozó keretében a sajtó képviselőinek jelenlétében méltatta az eredményeket.

Ahogy az SZMVSZ képviselőjének részéről elhangzott, egy olyan időszakban, melyet az elvándorlás, az elöregedés, a munkaerőhiány, a megfelelő szakképzettségű személyek hiánya jellemez, fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a székelyudvarhelyi tanügyi intézményekben folyó komoly és felelősségteljes munkára, valamint e munka arcaira, a diákokra és felkészítő tanáraikra – különösen, amikor ezek rengeteg plusz munkájának, erőfeszítésének beérik a gyümölcse, ezáltal városunknak, Székelyudvarhelynek is széles körben jó hírét keltve. 


Ilyen körülmények között tehát a legkevesebb, hogy megköszönjük ezen erőfeszítéseket, valamint tiszteletünk és elismerésünk jeleként jelképes ajándékokkal értékeljük a befektetett munkát.