2015.10.22-25. - Csabai Kolbászfesztivál


Ebben az évben - 2015. október 22-25. között - 19. alkalommal kerül megrendezésre Békéscsabán a régió legsikeresebb és leglátogatottabb élelmiszeripari és szórakoztató rendezvénye a Csabai Kolbászfesztivál.
A mai napig fennmaradt, elevenen élő hagyományok jelentik az alapját a fesztiválnak, mely a kolbász készítését, a disznótort, régiónk gasztronómiai hagyo-mányait helyezi a középpontba. A fesztivál nemzetközi és hazai vonatkozásokban is az ország egyik legjelentősebb turisztikai vonzerőt jelentő rendezvénye, széles kínálatot jelentő programjaival, szakmai kiállításaival és kiegészítő rendezvényeivel.

A folyamatosan megújuló, dinamikusan fejlődő fesztivállal kapcsolatos elemző anyagokból kitűnik, hogy a több, mint 100 ezer látogató egyharmada helyi, illetve Békés megyei lakos, míg a többi vendég az ország más vidéki városaiból, Budapestről és külföldről érkezik. Az utóbbi években tovább nőtt az ország más helyeiről, valamint a külföldről érkezettek száma. A külföldi látogatók elsősorban Romániából és Szlovákiából érkeztek, de voltak látogatók Ausztriából, Szerbiából, Csehországból, Szlovéniából, Oroszországból, USA-ból és Japánból is. Az előzőekben részletezett látogatói megoszlás kedvező a kiállí-tók/árusítók számára, mivel - a felmérés szerint - mind az ország távolabbi területeiről, mind a külföldről érkező látogatók esetében jóval magasabb a költekezési kedv. Szakmai értéke a rendezvénynek, hogy a látogatók között nagy számban vannak mikro-, kis- és középvállalatok vezetői, munkatársai, belföldi- és külföldi üzletemberek is.

Az utóbbi években kialakított és bevezetett szerkezeti módosításoknak megfelelően a kiállítás a rendezvény helyszínének nyitó pontján, frekventált helyen található, míg a Sportcsarnok füves területe, valamint a Sportcsarnok épülete szerves egységet alkotva teljes egészében a szórakoztató programok helyszíne. A kézművesek/árusok számára az előzőeknek megfelelően továbbra is a megszokott és bevált helyszínen, a Sportcsarnok szilárd burkolatú hátsó szakaszában - „lányka” szobor - mögötti területen, valamint a lezárt Gyulai úton biztosítunk lehetőséget az árusításra.

A korábbi évekhez hasonlóan ez évben is a Kolbászfesztivállal párhuzamosan kerül megrendezésre a XIX. Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállítás, amely a délkelet-magyarországi régió legjelentősebb élelmiszeripari kiállítása. Az igen széles kiállítói ajánlat - a sokszínű kolbász kínálat mellett - felöleli az élelmiszeripari félkész- és késztermékek teljes palettáját, élelmiszer-feldolgozási technológiákat, mezőgazdasági árukat és eszközöket, állattartási technológiákat és a mindezekhez szorosan illeszkedő szolgáltatásokat. A kiállítás mind a szakemberek, mind az általános látogatók körében széles körű érdeklődéssel bír. Az igen magas látogatottságnak, valamint a standokon történő kóstoltatásoknak és az értékesítési lehetőségnek köszönhetően a résztvevő kiállítók valamint termékeik ismertségének növelését kiválóan segíti a kiállítás.

Az Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállítás egyik társrendezvénye a Turisztikai Kiállítás, amelyre Békés megye, a dél-alföldi régió, valamint az ország különböző megyéinek, településeinek turisztikai kínálata kerül bemutatásra, továbbá utazási irodák, szállodák és Békéscsaba külföldi testvértelepülései hozzák el ajánlataikat. A másik társrendezvény az Általános Kiállítás, amelyen bármilyen termékkel, szolgáltatással megjelenhetnek a kiállítók, kihasználva a nagy számú látogatottság következtében adódó kedvező árusítási és promóciós lehetőségeket.
 
A Csabai Kolbászfesztivál, az előzőekben említett szakmai kiállítások mellett egyéb kiegészítő programokkal - Általános, Népművészeti és Kirakodóvásár, Borvigadalom és Vásár, disznóvágás, szárazkolbász-verseny, kolbászkészítő verseny, töltött káposzta főző verseny és egyéb kulturális és szórakoztató programok - várja a látogatókat. A fesztivál legfontosabb mutatói a tavalyi évben: 8.000 m2 fedett fesztivál-terület, 2.000 m2 fedett kiállítási terület, több mint 10.000 m2 szabad kiállítói/vásári terület.

Reméljük, hogy jelenlétükkel megtisztelik kiállításunkat. Részvételi szándékuk esetén kérjük az alábbi jelentkezési lapot kitöltve 2015. augusztus 3-ig szíveskedjenek részünkre visszaküldeni.

JELENTKEZÉSI LAP

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

Várjuk érdeklődésüket, további kérdéseikre szívesen állunk rendelkezésükre:

KÖRÖS TRADE Kereskedelmi és Kiállításszervező Kft.
H-5600 Békéscsaba, Szabadság tér 16-18.
Tel./Fax: (36-66) 442-089
E-mail: info@korostrade.hu
Web: www.korostrade.hu
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]