PDF letöltés

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása

Február közepéig nyújthatók be a pályázatok a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjára meghirdetett támogatásra. Az igényelhető támogatás összege: min 5.000.000 Ft, max 40.000.000 Ft. A pályázatok benyújtása 2019. november 21. 9:00 órától 2020. február 13. 12:00 óráig lehetséges.

Jelen pályázat célja a hazai ipar fejlesztése érdekében a pályázatban megjelölt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési kapacitásainak bővítése és technológiai modernizációjának támogatása, amely során korszerű termék előállítási képességek megteremtésének és bővítésének céljából lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására. 

Meghatározott ágazatokban (gép, villamos berendezés, orvosi eszköz, számítógép és elektronikai termék gyártása) működő vállalkozások igényelhetnek támogatást eszközbeszerzéshez,  új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához, az ezekhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzéséhez valamint információs technológia-fejlesztéshez. További fontos feltétel, hogy a támogatást igénylő rendelkezzen legalább 3 lezárt, üzleti évvel, kettős könyvvitel vezetése, valamint a benyújtást megelőző két lezárt, teljes üzleti év mindegyikében minimum 1 fő statisztikai állományi létszámmal rendelkezzen. 

A pályázat különlegessége, hogy a felhívás keretében nyújtott támogatás visszatérítendő, azonban adott feltételek mentés vissza nem térítendő támogatássá alakul. A pályázat keretén belül kizárólag a Pest és Pest megyén kívül megvalósuló projektek támogathatók.

További információkkal kapcsolatban állunk szíves rendelkezésünkre az info@projectmine.hu vagy a 06 70 931 5589-es elérhetőségeken.