PDF letöltés

Erdészeti technológia fejlesztésre

A felhívás célja az erdőgazdálkodás hatékonyságának javításához és a természetközeli gazdálkodási módok elterjedéséhez szükséges eszközök és géppark kialakításának ösztönzése, valamint az erdei termékek és melléktermékek gazdasági hasznosításához szükséges elsődleges feldolgozást szolgáló gépek és berendezések biztosítása, beleértve a lokális megújuló energia rendszer kiszolgálását, faipari feldolgozás előkészítését szolgáló gépeket, technológiát is. 

Támogatási kérelmet az a személy/szervezet nyújthat be, aki/amely rendelkezik a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó ügyfél-azonosítóval. Támogatás igényelhető erdőgazdálkodásban használt gépek, eszközök beszerzésére, fatermékek felkészítését szolgáló gépek beszerzésére, valamint erdei gomba, gyógynövény és vadgyümölcs feldolgozását és tárolását szolgáló fejlesztésre. A beruházások megvalósítása a Vidékfejlesztési Programban meghatározott vidéki térségben lehetséges. A pályázat keretén belül igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege  maximum 100 millió Ft lehet. 

Továbbá a projektben létszámbővítés vállalásának kell történnie. A pályázatok benyújtására 2017. június 01.-től, 2020.december 31.-ig van lehetőség.

További információkkal kapcsolatban állunk szíves rendelkezésünkre az info@projectmine.hu vagy a 06 70 931 5589-es elérhetőségeken.