PDF letöltés

A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Széchényi 2020 program kertében a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül közétette a „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése” tárgyú felhívást melyre a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége konzorciumi partnerség keretében sikeres pályázatot nyújtott be. A konzorcium a programban meghirdetett „villamos berendezés gyártása” nemzetgazdasági ágazatban a GINOP-5.3.4-16-2016-00014 azonosítószámon regisztrált pályázatával több, mint 39 millió Ft támogatásban részesült.
A projekt tevékenységeinek a megvalósítása 2017. november 1-től kezdődött. A fejlesztés eredményeként a villamos berendezés gyártása ágazatban megvalósul a munkavállalók és munkáltatók célzott tájékoztatása a munkavédelemmel kapcsolatosan; fejlődik a munkavédelmi tudatosság; javul a munkáltatói és munkavállalói elkötelezettség.

A projekt célja a villamos berendezés gyártásával foglalkozó ágazatra szóló, komplex munkabiztonsági és munkaegészségügyi témájú tevékenységek megvalósítása országos szinten, a konvergencia régiókban, tájékoztató anyagok létrehozása és terjesztése, tematikus rendezvények, valamint a munkavédelem területén alapvető fontosságú szerepet betöltő munkavédelmi képviselők ágazatspecifikus képzési tananyagának kidolgozása, képzések lebonyolítása– kiegészülve egy, az ágazatot munkavédelmi szempontból részletesen feldolgozó kutatással.

 

A projektről bővebb információkat a www.liganet.hu oldalon a Projektek címszó alatt találnak.