Ültetés az autóban

Noha az üzleti tárgyalásnak és az üzleti ebédnek sincs merev – protokolláris – ülésrendje, joggal merül fel a kérdés, az autó vonatkozásban van-e értelme ismerni az ültetésre vonatkozó – szintén protokolláris – szabályokat?

Ha egy tárgyalásra közös autóval megyünk, vezetők és beosztottak, vagy ha egy üzleti partnerünk elé kimegyünk a repülőtérre, esetleg külföldön minket vár a partnerük autóval a reptéren, máris értelmét nyeri ezeknek a szabályoknak az ismerete is.

 

Természetesen, ha az utasoknak külön kérése van az ültetésre vonatkozóan, ahhoz kell és érdemes alkalmazkodni. Amennyiben azonban ilyen kérést nem fogalmaznak meg, érdemes a protokoll szerinti „klasszikus” ültetési módokat követnünk. Ezzel a figyelmes gesztussal is kifejezhetjük tiszteletünket és figyelmességünket a partner, vagy akár saját munkatársaink iránt.


A rajzokon látható, hogy különböző esetekben, miként is alakul a kitüntetett helyek sorrendje az autóban. (A számok a helyek „rangsorát” jelölik.)


A legfelső kép szerinti ültetés érdemes követni, ha az autót hivatásos gépkocsivezető vezeti. De ugyanígy alakul az ülésrend, ha a munkatársunkat (asszisztensünket) küldjük ki például a reptérre a vendégünk elé.

Ebben az esetben az első számú kitüntetett hely a jobb oldali hátsó ülés, majd a bal oldali hátsó ülés, és végül a sort „anyósülés” zárja.

 

A következő ábrán a vendéglátó (illetve a vendéggel legalább azonos pozíciójú személy) vezeti az autót: így a „kitüntetett hely”, már az „anyósülés” lesz. Hiszen így tudnak egymással társalogni a legkönnyebben.

 

A harmadik kép egy „zsúfolt” autó esetében mutatja a helyek rangsorát.










Még egy érdekesség:

Mindig a vezető száll ki először az autóból és ő száll be utoljára. Az utasok pedig a „rangsornak” megfelelő sorrendben szállnak be az autóba, illetve szállnak ki onnan.

Az, hogy (főszabályként) a jobb oldal a kitüntetett oldal, azt a praktikus célt szolgálta, hogy így az ott ülő rögtön a biztonságos járdára tud lépni.


 

dr. Erdős Zsuzsanna

üzleti etikett tanácsadó

 

Amennyiben üzleti etikett témában konzultációra van szüksége, kérem írjon itt, vagy hívjon a +36 1486 1800 callcenter-en keresztül.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]