Újra elérhető az építőipari pályázat

Újabb 6 milliárd forintos keretösszeggel jelent meg az építőipari pályázat, amely a hazai építőipari vállalkozások technológiai korszerűsítését szolgálja.

Tavaly mintegy 16 milliárd forintos vissza nem térítendő forrás állt rendelkezésére az építőipari vállalkozásoknak, idén ehhez még további 6 milliárd forintot tett hozzá a kormány, jövőre pedig további bővítést is tervez.

A tavalyi felhíváshoz híven most is, akár 100%-os támogatási intenzitás elérhető de minimis jogcímen beruházásainkra. Amennyiben a vállalkozás nem rendelkezik kellő de minimis kerettel, úgy régiók szerint kerül meghatározásra a támogatás mértéke.

Egy adott projektre minimum 25 millió, maximum pedig 400 millió forint támogatás nyújtható.

Támogatható tevékenységek közé tartozik az új gépek, eszközök beszerzésre, a termelési folyamat korszerűsítését célzó beruházások, valamint immateriális javak beszerzése.

A felhívásra a 2 teljes lezárt üzleti évvel rendelkező magyarországi kis- és középvállalkozások nyújthatnak be kérelmet, amelyek tevékenységi területe a 41.10-43.99 TEÁOR közötti vagy a 71.11. TEÁOR-ra esik.

Alkalmazotti létszámuk 10 és 249 fő közé esik, és nem okoz nekik gondot a legalább 10 fős létszámot megtartani a projekt fenntartási időszakában. Ezentúl szükséges vállalni, hogy a beruházással létrehozott tevékenységet a vállalkozás az üzembe helyezés időpontjától számított legalább öt évig fenntartja. Szintén egy fontos tényező, hogy a vállalkozásban a 2018. évben teljes munkaidőben alkalmazásban állók havi bruttó átlagkeresetének el kell érnie a 254.711 Ft-ot.

A pályázatokat 2019. április 17 és május 10. között fogadják.

Ha további kérdése adódna pályázattal kapcsolatban, ide kattintva tájékozódhat. 

Címkefelhő