Újabb 10 milliárd forint került meghirdetésre a Vidékfejlesztési Programban!

A Vidékfejlesztési Program keretein belül meghirdetésre került két új, mindösszesen 10 milliárd forint keretösszegű pályázati felhívás. 
Az egyik megjelent, mintegy 8,2 milliárd forint keretösszegű pályázat többek között a tanyavillamosítást támogatja. A pályázati felhívás keretében a természetes személyek legfeljebb 6,2 millió forint, az önkormányzatok pedig 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek. A támogatás maximális mértéke a fejlesztés helye szerinti településre vonatkozóan változik.
Az érintettek 2017. március 31. és 2019. április 1. között nyújthatják be támogatási kérelmüket. Az első szakasz zárására 2017. május 2-án kerül sor. 

A másik vidékfejlesztési pályázat a mezőgazdaságot nagyban befolyásoló időjárási szélsőségekkel szembeni védekezés hatékonyságát célozza. A Miniszterelnökség a felhívás keretében 1,8 milliárd forint keretösszeget különített el jégeső-elhárító rendszer – például talajgenerátoros jégeső-elhárító megoldás – kialakítására, vagy meglévő rendszer továbbfejlesztésére, felújítására. A pályázatra 2017. március 14. és 2019. március 13. között nyújthatók be támogatási kérelmek. Az első értékelési szakasz 2017. április 14-én zárul.

Amennyiben kérdése adódna pályázattal kapcsolatban, ide kattintva felteheti.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]