Small talk - Csak egy kis beszélgetés?

Egy kis beszélgetés a tárgyalás előtt, a konferencia kávészünetében, esetleg egy partin? Sokan nem tekintik ezeket az üzleti élet fontos részének, pedig megalapozhatják vagy ellehetetleníthetik az üzletet, mert a „small talk” (ahogyan az angolszász világ nyomán közismerten nevezik) több, mint könnyed társalgás…

Ha külföldi üzleti partnerrel készülünk egy megbeszélésre, gyakran utánanézünk a tárgyalási szokásaiknak, így annak is, mennyire jellemző az adott országban, a tényleges üzleti tárgyalás előtt az ismerkedő beszélgetés, milyen témákat szabad érinteni, illetve tanácsosabb kerülni.

Az, hogy miként viszonyulunk egy tárgyalást megelőzően a könnyed csevegéshez, nemcsak kultúra, személyiségtípus kérdése is.

Van, akinek a személyisége annyira nyitott a könnyebb beszélgetésre, hogy ha nem figyelünk, elcsevegjük az időt anélkül, hogy érdemben a tárgyra tértünk volna. Másokat zárkózottságuk okán, zavarba hoz az üzlettől eltérő témájú csevegés, míg az sem ritka, hogy valaki minden előzetes „ráhangolás” nélkül kezd bele az üzleti megbeszélésbe.

Érdemes azonban elsajátítani a könnyed társalgás képességét.

Nem véletlen, hogy a közel- és távol-kelet, több ezer éves kereskedelmi kultúrával rendelkező népeinek mai utódai is, szívesen nyújtják el az ismerkedést, mielőtt a konkrét üzletre térnének. Tudják, egy-egy ilyen beszélgetés számtalan információt elárul partnerünkről. Közelebb hozhatja a feleket egymáshoz, ugyanakkor segítséget jelenthet a jövőre nézve is. Olyan téma, mint a hobbi, vagy ahogyan a partnerünk a vállalkozásáról, termékéről beszél, nonverbális és verbális szokásai, mind a tárgyalás későbbi szakaszában, mind a későbbi üzleti kapcsolat során (például milyen céges ajándékkal lepjük meg) hasznos információ lehet.

A társalgási téma kényes kérdés, noha országonként nagyon eltérő lehet, mely témákat érdemes előnyben részesíteni, illetve kerülni, ha a legszűkebb keresztmetszet vesszük, nem kerülhetünk kínos helyzetbe.

Miről beszélgessünk?

  • Magáról a helyzetről, amelyben vagyunk (pl.: konferencia, előadás, étterem, ételek)
  • Éppen aktuális kulturális-, vagy sporteseményről, (film, könyv, színház, koncert…)
  • Hobbinkról
  • Utazásról

Nem kell lenyűgöznünk a partnerünket, elég, ha kellemes benyomást teszünk.


Melyik témákat kerüljük inkább?

  • A konkurenciát lehetőleg ne hozzuk szóba, és ha mégis szóba is kerül, ne nyilatkozzunk róla negatívan.
  • A pletykálkodás (legyen szó munkahelyi, szakmai vagy hírességeket érintő „hírekről”) senkit sem tüntet fel jó színben
  • (Személyes) pénzügyek szintén a „tabu témák” közé tartoznak
  • Magánélet részletei (személyes és családi dolgok) sem tartoznak másra.
  • Egészségi állapot is a magánélet része. (Ide tartozik – a most gyakori témának számító - az ételallergia is.)
  • Vallás, politika érzékeny, intim téma, érdemes ezért kerülni.

Valamit soha ne feledjünk a (reménybeli) üzleti partnerünk nem a barátunk és a barátságos viselkedés (amely a jó modor sajátja) soha nem jelenti a baráti bizalmat, hovatovább a barátsághoz is méltatlan bizalmaskodást.

Egy üzleti kapcsolatban, különösen ismerkedés során, egy olyan mondat, hogy „Tetszik az órája, hol vette?” vagy „Olyan kipihentnek tűnik, nyaralni volt?” nem egyszerűen tolakodó kérdések, de profizmusra sem vallanak. A partner azt érezheti, hogy az érdeklődő vagy nem tudja, hogyan kell elegánsan bókolni (és akkor valószínűleg a későbbi üzleti kapcsolat során is rendszeresen találkozhat a másik fél tapintatlanságával), vagy – minden szempontból - ügyetlenül akarja felmérni a másik egzisztenciális helyzetét és mozgásterét, esetleg, ami még rosszabb, szó nincs ügyetlenségről, hanem egy ügyesen felépített manipuláció része ez a kérdés.

A könnyed társalgás célja a bizalom kiépítése és fenntartása, az, hogy az üzleti partnerünkhöz ne csak egy egydimenziós kapcsolat fűzzön, hanem egy emberibb szál is.

Egy valamit ugyanakkor sose feledjük: az igazán jó társalgó, jól tud hallgatni is…

 

dr. Erdős Zsuzsanna

üzleti etikett tanácsadó

 

Amennyiben üzleti etikett témában konzultációra van szüksége, kérem írjon itt, vagy hívjon a +36 1486 1800 callcenter-en keresztül.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]