PDF letöltés

Munkahelyteremtő pályázat 5 milliárd keretösszegből!

2018. január 6-tól beadhatóak a támogatási kérelmek a mikro-, kis- és középvállalkozások számára elérhető munkahelyteremtő pályázatra.

A mikro-, kis- és középvállalkozások támogatást igényelhetnek:

- új műszaki berendezések, gépek, egyéb berendezések, felszerelések, beszerzése

- szabadalom, licenc és know-how beszerzése

- ingatlan vásárlása, bérlése

- új épület, épületrész építése

A támogatás mértéke régióként eltérő, de maximum 75% lehet! A pályázat keretösszege 5 milliárd forint, így egy vállalkozás minimum 3 millió, maximum 240 millió forintot igényelhet. A tender célja a munkahelyteremtő beruházások létrehozása, így kitétel, hogy a fejlesztéssel érintett telephelyen a pályázó legalább 2 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesítsen új munkahelyet. A támogatás feltétele továbbá, hogy a fejlesztés befejezését követő 90 napon belül a tervezett teljes létszámbővítés megvalósuljon. A létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a foglalkoztatási célnak megfelelően a beruházás befejezésétől számított 3 évig szükséges folyamatosan fenntartania a vállalkozásnak.

A támogatás intenzitása régiónként az alábbiak szerint alakul:

 - Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld és Dél-Dunántúl régiókban 50%,

- Közép-Dunántúl régió 35%,

-  Nyugat-Dunántúl régió 25%,

- Közép-Magyarország régió (felhívásban rögzített települései) 35%

- Piliscsaba és Pilisjászfalu településeken 20%.

Amennyiben de minimis támogatásként igényli a támogató országosan maximum 75 % lehet a támogatás intenzitása.

A pályázatok benyújtása 2018. február 9-ig lehetséges, amelyből csaknem 600 vállalkozásnál több ezer új munkahely jöhet létre.

A támogatás összege minden nem regisztrált álláskereső személy esetén 1,5 millió Ft/új munkahely, amelyet kiegészítő támogatásokkal lehet emelni. Amennyiben a nyilvántartásban lévő kiközvetített álláskereső foglalkoztatására vállalkozik a pályázó, új munkahelyenként 500 ezer Ft, ha olyan álláskereső foglalkoztatására vállalkozik a pályázó, aki a foglalkoztatást megelőző 12 hónapban kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében volt foglalkoztatva, új munkahelyenként 800 ezer Ft adódik hozzá alap 1,5 millió Ft/új munkahelyez. Amennyiben a beruházás kedvezményezett járásban vagy kedvezményezett településen valósul meg, új  munkahelyenként további 400 ezer Ft jár.

Amennyiben pályázattal kapcsolatban további kérdése adódna, ide kattintva tájékozódhat.