Most Magyarország összes panziója megújulhat!

Az eddigi legnagyobb szállásfejlesztési konstrukció került bejelentésre, melynek célja, hogy Magyarország teljes területén – kivéve Budapesten - a panziók általános minőségét és a szolgáltatás színvonalát javítsák.

A XXI. századi turizmus kihívásainak megfelelő és a vendégigények minél teljekörűbb kiszolgálása érdekében a szálláshelyek 5-42 millió Ft közötti összegben igényelhetnek támogatást. A pályázaton kizárólag panziók indulhatnak, vagyis az a szálláshely-szolgáltatás folytatása céljából létesített szálláshelytípus, ahol az e célra hasznosított szobák száma legalább hat, de legfeljebb tíz, az ágyak száma legalább tizenegy, de legfeljebb húsz.

A támogatás mértéke 70%, a beruházás összes elszámolható költsége 5 millió Ft szobánként.  Amennyiben a projektcél a kapacitás bővítése, 7,5 millió Ft számolható el szobánként.

A támogatás igényelhető a panzió szobáinak, közösségi tereinek felújítására, korszerűsítésére. Finanszírozható új szolgáltatás bevezetéséhez kapcsolódó beruházás (például családbarát, egészségturisztikai, kerékpáros szolgáltatás) és információs / kommunikációs rendszerek bevezetéséhez kapcsolódó hardware eszközök beszerzése is.  Forrás igényelhető továbbá a panzión belüli, vagy annak közös üzemeltetésében levő vendéglátó egység kapacitásbővítésére és színvonalának növelésére. Elszámolhatóak az épületek energia hatékony működését javító beruházások és a szálláshelyek használatához közvetlenül kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések például: kertépítészet, parkolóhelyek, közművek kialakításának építési költsége. Amennyiben korában még nem történt meg, a panzió teljes körű azbesztmentesítése és az akadálymentesítéshez kapcsolódó építési munkálatok, valamint eszközbeszerzések költségei is elszámolhatóak a programban.

A Kisfaludy Program keretében 2000 szálláshely újulhat meg, amely az üzemeltetőknek konkrét árbevételnövekedést okozhat, üzletileg fenntarthatóbbá téve vállalkozásukat! 2030-ig évente 10 milliárd keretösszeg került meghatározásra, így akár 30 ezer szoba korszerűsítése történhet meg.

Amennyiben további kérdése adódna pályázattal kapcsolatban, ide kattintva felteheti. 

Címkefelhő