Két energetikai pályázat is elérhetővé vált!

Mindig is nagy népszerűségnek örvendtek az energetikai pályázatok, amelyek keretein belül javíthatjuk például épületeink energiahatékonyságát, vagy igénybe vehetjük a megújuló energiák adta lehetőségeket. A napokban egy új felhívás jelent meg, illetve egy másik újranyitásra került!

A két felhívásnak nagyon sok közös pontja van, mint a támogatható tevékenységek köre, területi korlátozás, csupán a finanszírozás milyensége különbözik.

Milyen tevékenységeket támogatnak az energetikai pályázatok?

A két pályázatnak, vagyis a „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása” (GINOP-4.1.2-17), és a kombinált hiteltermékkel jelenlevő változatának (GINOP-4.1.1-8.4.4-1) célja, hogy az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának növelését segítsék megújuló energia felhasználásával. Így telepíthetünk napelemes-, napkollektoros- és hőszivattyús rendszereket, fordíthatjuk a támogatást nyílászárók cseréjére, hővédelem javítására, tetőszigetelésre, hőtermelő  berendezések-, szellőző- és hűtő rendszerek korszerűsítésére, valamint meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékossá alakítására.

Kik indulhatnak a pályázatokon?

A felhíváson a vidéki térségekben tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások indulhatnak, akik rendelkeznek legalább egy lezárt üzleti évvel, és átlagos statisztikai létszámuk minimum 1 fő volt az előző évben.

Mennyi támogatást kaphatok?

Amennyiben a GINOP-4.1.1-es kódszámú lehetőséget választja, akkor a vissza nem térítendő támogatás (VNT) visszatérítendő (VT) támogatást is fel kell vennie. Mindkét formából minimum 1,5 millió, maximum 50 millió Ft vehető igénybe. A VT összegének azonban el kell érnie a VNT összegének minimum 50%-át. Már 10% önerőtől igényelhető, a kamat pedig fix 2%!

A GINOP-4.1.2 esetében minimum 1,5 millió Ft, maximum 100 millió Ft igényelhető, és akár 50%-os támogatás is kapható, így akár fél áron végrehajthatja beruházását!

Mikortól nyújthatom be a kérelmem?

A kombinált hiteltermékes változat sok mindenkinek ismerős lehet, ez a pályázat került most újranyitásra. Ennek értelmében, 2017. november 8-tól fogadják újra a pályázati kérelmeket!

A másik pályázat még csak tervezet formátumban elérhető, így várhatóan 2018. január 15-től lesz benyújtható, amely időszak alatt a kérelmek értékelése folyamatosan történik majd.

Amennyiben további kérdése adódna pályázattal kapcsolatban, ide kattintva felteheti azt.

Címkefelhő