Gyakornoki program a Közép-magyarországi régióban is!

Hamarosan a gyakornoki program a Közép-magyarországi régió vállalkozásai számára is elérhetővé válik! A kiírás társadalmi egyeztetés alá került, várhatóan 2018. augusztustól nyújthatóak be rá a támogatási kérelmek.

A kiírás célja, hogy segítse a fiatalok elhelyezkedését. A pályázat keretein belül támogatás igényelhető gyakornokok foglalkoztatására, melléjük egy mentor kijelölésére, valamint a gyakornokok munkájához szükséges eszközbeszerzésekre és infrastrukturális fejlesztésekre. A gyakornok bérköltsége teljes mértékben elszámolható 9+4 hónapon keresztül, valamint a hozzá kijelölt mentor bérköltségének 80%-a is.

Kik lehetnek gyakornokok?

Gyakornokként azok a 25 év alatti fiatalok vehetők fel, akik rendelkeznek OKJ-s képesítéssel, de felsőfokú végzettséggel vagy felsőoktatásban szerzett szakképzettséggel nem. A foglalkoztatási jogviszony megkezdésekor oktatási intézmény nappali tagozatán nem folytatnak tanulmányokat is nem is dolgoznak.

Kik pályázhatnak?

Fontos kitétel, hogy a pályázó mikro-, kis- és középvállalkozás rendelkezzen Közép-magyarországi székhellyel vagy telephellyel, minimum 1 főt foglalkoztasson, és legalább két teljes lezárt üzleti éve legyen.

A támogatás

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege elérheti a 10 millió forintot, az intenzitása pedig akár 80% is lehet.

A felhívás jelenleg társadalmi egyeztetésen van, várhatóan 2018. augusztustól nyújthatóak be rá a támogatási kérelmek.

Ha pályázattal kapcsolatban kérdése adódna, ide kattintva tájékozódhat! 

Címkefelhő