Foglalkoztatásbővítés pályázatból

A munkaerőhiány enyhítésének, kezelésének egyik módja a vállalkozások számára a tevékenységük bővítése. Ezt felismerve az ország négy régiójában került meghirdetésre a „Foglalkoztatásbővítés ösztönzése” című felhívás – jelenleg még csak társadalmi egyeztetés alatt áll, de hamarosan a konkrét felhívás is meghirdetésre kerül.

A támogatási kérelmek várhatóan 2020. január 27-től válnak benyújthatóvá. Minden olyan mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhat, amelynél teljesülnek az alábbi feltételek:

-        rendelkezik legalább egy teljes lezárt üzleti évvel,

-        éves átlagos statisztikai létszámuk minimum 1 fő volt,

-        az alábbi négy régió valamelyikében rendelkezik székhellyel, vagy telephellyel: Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Dél-Dunántúl, Dél-Alföld.

A pályázat támogatja a létszámbővítést, abban az esetben, ha:

-        létrehozunk egy új létesítményt,

-        meglévő kapacitásunkat növeljük, bővítjük,

-        a termékkínálatunkat bővítjük,

-        vagy termelési folyamatunkat megváltoztatjuk.

Ezen tevékenységek elvégzése kapcsán minimum 3, maximum 15 fő munkavállalót vehetünk fel teljes- vagy részmunkaidőben, kiknek a bérköltsége bizonyos mértékig elszámolható. Fontos kitétel, hogy a felvett munkavállalókkal minimum 3 éves határozott idejű szerződés, vagy határozatlan idejű szerződés kötése megkövetelt, ugyanis a támogatás felhasználásával vállaljuk, hogy fejlesztésünket 2 évig fenntartjuk.

A támogatás mértéke vállalkozás fajtánként eltérő. Mikro- és kisvállalkozás esetén a maximális támogatási intenzitás 70%, középvállalkozás esetében maximum 60%.

A támogatás összege minimum 8 millió forint, maximum 90 millió forint lehet.

Ha további kérdése adódna a pályázattal kapcsolatban, ide kattintva tájékozódhat. 

Címkefelhő