Dohánytermék kiskereskedői rendelésének menete

Dohánytermék kiskereskedői rendelésének menete így vázolható:
  • A dohánytermék kiskereskedők az ellátótól a megvásárolni szándékozott dohánytermékekre a megrendelést bármikor feladhatják.
  • Az ellátó a megrendelést legkésőbb 3 napon belül visszaigazolja, a szállítási időpont megjelölésével.
  • Az ellátó a megrendelést összekészíti és kiszállítja a dohánytermék kiskereskedő részére.
  • A dohánytermék kiskereskedő a dohánytermékek átvételét követő 15 napon belül köteles a kiszállított dohánytermékek ellenértékét kifizetni.
  • Lehetőség van arra, hogy az ellátó C+C raktárt működtessen, ahol a dohánytermék kiskereskedők a megvásárolt dohánytermékeket azonnali fizetés ellenében saját költségükre elszállíthatják.
  • Az ellátó a dohánytermék kiskereskedő megrendelését nem bírálhatja felül, nem helyettesítheti más dohánytermékkel.
A megbízható kereskedőnek ajánlatában meg kell jelölni azt a területet (megyénként lebontva) ahol a dohánykereskedelmi ellátási tevékenységet folytatni kívánja. Be kell mutatni az e tevékenységet szolgáló eszközöket és vállalni az egységenként (megyénként) a mindenkori központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott (ennek hiányában általa ajánlott) koncessziós díj fizetését a koncessziós szerződés megkötésétől számítva 5 évig.


Korábbi kapcsolódó szakmai anyag: http://www.vallalkozo.info/jog/dohanytermek-kiskereskedelmi-ellato-3-a-dohany-kiskereskedelmi-ellato-feladata-szeptembertol-mire-szamitsunk

Amennyiben jogi témában tanácsra van szüksége, kérem írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]