Contest 2014 – A Telekom idén is meghirdeti nemzetközi innovációs pályázatát

Kiíró: Magyar Telekom Nyrt., Deutsche Telekom AG

Beadási határidő: 2014. április 11.

Pályázók köre: startup ötletekkel rendelkező vállalkozók, újonnan alakult informatikai vállalkozások, diákok csapatai

A Magyar Telekom a Deutsche Telekommal együttműködve idén is elindítja a nemzetközi Telekom Innovációs Versenyt.

A versenyre kreatív diákok csapatai, start-up ötletekkel rendelkező vállalkozók és újonnan alakult informatikai vállalkozások különböző kategóriákban pályázhatnak.

A pályázatokat a http://www.telekom-innovation-contest.com weboldalon keresztül 2014. április 11-ig lehet feltölteni.

Az alábbi hat kategóriában várják az innovatív ötleteket:

  • Cloud-based Productivity;
  • Future Media & Communication;
  • Internet of Things;
  • Cyber Security;
  • Reality Data;
  • Smart Energy.

 

A pályázat menete

A magyar pályázatok előszűrését követően a legjobbnak talált ötletek kelnek versenyre egymással a döntőben, mely 2014. május 28-án lesz a Kitchen Budapestben, a Magyar Telekom innovációs és startup inkubációs laborjában.

A legjobb vehet részt a nemzetközi "Champions Pitch" döntőben Krakkóban, 2014. június végén.

A döntőbe jutott csapatok egy 4 napos intenzív képzésen vesznek részt, ahol szakértőktől tanulnak vállalkozás fejlesztésről, prezentációs készségekről, befektetői tárgyalási metodikákról, valamint betekintést kapnak a Deutsche Telekom kutatási projektjeibe.

A felkészítő után kerül megrendezésre a nagy döntő, melynek nyertese a fenti díjakon kívül részt vehet a 2014. szeptember 6-án Berlinben tartandó, "Long Night of Startups" rendezvényen, ahova több mint 6000 meghívott vendéget várnak.

A verseny fődíja többek között potenciális befektetés akár 150 ezer euró összegig, részvételi lehetőség a DT nemzetközi startup akszelerációs programjaiban, hardver és szoftver csomagok, továbbá közvetlen konzultációs lehetőség a Deutsche Telekom Csoport döntéshozóival.

A 2013-as Telekom Innovációs Versenyen négy kontinens 45 országából több mint 444 ötletet nyújtottak be. A döntőbe jutott nyolc országot képviselő 12 csapat közül 3 magyar volt, de a döntőt végül a szlovák Excalibur nyerte mobil eszközökre fejlesztett autentikációs megoldásával. A magyar Cubilog és a német Codeatelier induló vállalkozások szerezték meg a második és harmadik helyet.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]