100% támogatás magánszálláshelyek fejlesztésére

Idén is folytatódik tovább a Kisfaludy Program, amelynek célja a turisztikai fejlesztések, beruházások segítése. Várhatóan 5 milliárd forintos keretösszeggel írnak ki pályázatot a balatoni kempingek fejlesztésére, 85 milliárd forintot szánnak a 100 szoba feletti szállodák építésére és felújítására, 60 milliárd forinttal pedig a legfeljebb 8 szobás szálláshelyek tulajdonosait támogatják.

A 60 milliárd forintos kerettel meghirdetett pályázat célja a szolgáltatási színvonal emelése, az üzemeltetési hatékonyság emelése, a vendégéjszakák számának növelése, a folyamatos működés biztosítása, valamint munkahelyek teremtése és megtartása.

Maximum 8 szobás, tehát 16 férőhelyes szállások jelentkezhetnek.

A pályázatokat 2020. június 4-től 2020. július 15-ig fogadják.  Kérelmet nyújthatnak be magánszálláshelyek üzemeltetését végző természetes személyek és egyéni vállalkozók, valamint egyéb szálláshely üzemeltetésére jogosult jogi személyiséggel rendelkező, vagy nem rendelkező szervezetek. Fontos kitétel azonban, hogy a szálláshely üzemeltetőjének rendelkeznie kell 2020. május 18. napján a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. által kiadott NTAK szálláshely regisztrációs számmal, vagy, ha regisztrációs számmal nem rendelkezett, de 2019-ben van érvényes működési engedélye.

A nyert összegből felújíthatjuk szálláshelyünk külső és belső megjelenését, javíthatjuk minőségét, eszközöket szerezhetünk be a jobb szolgáltatás nyújtása érdekében. Mindezek mellett kialakíthatjuk az akadálymentes közlekedést, energetikai korszerűsítéseket is véghez vihetünk, valamint kültéri beruházásokat is eszközölhetünk.

A támogatás mértéke 100%! A támogatás összege minimum 100 ezer, maximum 8 millió forint – tehát szobánként maximum 1 millió forint igényelhető.

A területi korlátozást tekintve, Budapest kivételével bármely településen levő szálláshely üzemeltetője nyújthat be pályázati kérelmet.

Ha további kérdése adódna a pályázattal kapcsolatban, ide kattintva érdeklődhet. 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]