Blog

Diákmunka

Vállalkozásomat júliusban több oktatási intézmény is megkereste, hogy tanulóit alkalmazzam diákmunkára. Javaslatuk szerint iskolaszövetkezeten keresztül érdemes a diákokat alkalmazni, mert a cégnek így nem kerül annyiba, mintha saját maga alkalmazná. Egy tanulóval ki is próbáltuk a rendszert, de úgy gondolom ez hasonlít a klasszikus munkaerő kölcsönzésre.
3. hozzászólás:

Diákmunka

Korábban mi is foglalkoztattunk "szünidei" diákokat és csak jó tapasztalatokról számolhatok be. A cégnek egyértelmáűen megérte, mert csak a benyújtott számlát egyenlítettük ki a diákszövetkezetnek és mégis teljes értékű munkaerővel tudtunk számolni (egyetemisták voltak). Ami viszont még kedvezőbb, hogy a hallgatók közül jó néhányan a diploma megszerzése utánm hozzánk jöttek dolgozni, így már ismertek mindent, mi is ismertük őket és tudták, mit várunk el tőlük.
2. hozzászólás:

Igen

A szövetkezeti forma nagyon ideális az ilyen alkalmai jellegű foglalkoztatáshoz, részben a munkavállaló szempontjából is. Ha úgy tetszik, ő is többet kap, így talán motiváltabb lehet a diák is...
1. hozzászólás:

Nyári munka

Valóban ez egy kölcsönzés, de megéri mert az adminisztrációs terhet az iskola szövetkezet teljes egészében leveszi a vállalkozóról. Jelenleg mi így oldjuk meg a főállású dolgozók szabadságolását, nem kell leállni a termeléssel mert diákokat tudunk alkalmazni.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]