PDF letöltés

Megszűntek a vállalkozói igazolványok

Idén januártól megszűnt a papír alapú egyéni vállalkozói igazolványok kiadása, a még forgalomba lévő papírok pedig automatikusan hatályukat vesztik. Jövő júliustól az egyéni vállalkozói tevékenységekkel kapcsolatos nyilvántartás vezetése, a változások kezelése a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kerül, így személyes ügyintésre is a legközelebbi adóhivatalba kell menni, és nem a kormányablakba.

Magyarországon 534 279-en szerepelnek az egyéni vállalkozói adatbázisban, míg érvényes egyéni vállalkozói igazolvánnyal 50 560-an rendelkeznek.

Mivel 2010 óta nem kötelező az igazolvány kiváltása, egyre kevesebben igényelték azt. Eddig a költségvetés állta a kitöltetlen igazolványok előállítási költségeit, ami a tavalyi évben darabonként bruttó 369 forintot jelentett.

A törvény szerint a jövőben az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos feladatok közül az egyéni vállalkozói nyilvántartás vezetése, a bejelentés fogadása és a változások nyilvántartásokban történő átvezetése a Belügyminisztériumtól átkerül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feladatai közé. Így tehát az egyéni vállalkozók nyilvántartási rendszerének a vezetése csak 2020. június 30-ig lesz a Belügyminisztérium feladata.

Július 1-től a személyes ügyintézésre is a legközelebbi adóhivatali kirendeltségben lesz lehetőség az eddigi kormányablakos megoldás helyett. Viszont a hatósági ellenőrzési feladatok továbbra is a járási (fővárosi kerületi) hivataloknál maradnak.

A Belügyminisztérium adatai szerint a legtöbb igazolványt 2017-ben váltották ki, 4,5 –szer annyit, mint 2015-ben.