PDF letöltés

Még több pályázati forrás az építőipari kkv-knak

Hárommilliárd forinttal növeli az építőipari kis-és középvállalkozások (kkv-k) technológiai újítását támogató, az idén megnyitott hatmilliárd forintos keretet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A keretösszeg bővítése mellett további előny, hogy a támogatást nemcsak eszközbeszerzésre, hanem szoftvervásárlásra is lehet majd kérni. A kormány célja ezzel a lépéssel az ágazat hatékonyságának ösztönzése.

Az építőipar 2018-ban az elmúlt 15 év legjobb eredményét produkálta, az idei első negyedévben termelési értéke az előző év azonos időszakához képest 48,2 százalékkal nőtt. Az ITM által kidolgozott építésgazdasági stratégia célja, hogy az ágazat szereplői 40-60 százalékos termelékenységnövekedést érjenek el.

Az innovációs tárca – a kormány szándékát tükrözve - azért dolgozta ki az építésgazdasági stratégiát, és helyez nagy hangsúlyt az ágazat termelékenységének, hatékonyságának növelésére és az építőiparban használható digitális eszközök elterjesztésére, hogy a szektor teljesítménye szinten tartható legyen.

A stratégia megalkotására azért volt szükség, mert a magyar építőiparnak 2023-ig mintegy 25 ezer milliárd forint értékű a megrendelés állománya, a beruházások teljesítéséhez az ágazatnak 40-60 százalékos termelékenységnövelésre van szüksége.