PDF letöltés

Kiket keresnek a cégek, vagy megy egyedül is

Miközben folyamatosan azt halljuk, hogy a cégek csaknem 50 százaléka küzd munkaerőhiánnyal, addig sok hazai, működő társas vállalkozások közel 60%-a alkalmazott nélkül, vagy egy alkalmazottal működik, derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból. 

Alkalmazott nélkül…

Az alkalmazott nélkül vagy egy alkalmazottat foglalkoztató cégek alapvetően két csoportra különíthetők el. Az elsőbe azok a vállalkozások tartoznak, melyekhez nem kapcsolódik semmilyen más cég vagy vállalkozás. Ezek a mikrovállalkozások körén belül is általában a legkisebb cégek, tőkeszegények és csekély árbevétellel rendelkeznek. Jellemzően a rendszerváltozás idején alakultak, akkor sokan a munkanélküliség elől „kényszervállalkozásba” menekültek. Az ilyen típusú cégek 2018-ban a vizsgált mikrovállalkozások több mint 40 százalékát teszik ki, ez a magas arány köszönhető a kedvező kisvállalkozási adózás bevezetésének is.

A másik kategóriába azok a vállalkozások tartoznak, melyek más cégekhez, cégcsoportokhoz kapcsolódnak, zömmel projektcégek, illetve céges vagyonkezelésre alapított vállalkozások. Tipikusan ilyenek működnek az építőiparban. Ebben az esetben a projektcég szerződik a beruházóval egy építési projektre, majd az vállalkozási szerződés keretében állapodik meg a különböző szakmunkák elvégzésére a tényleges kivitelezést végző alvállalkozókkal. Az első csoporttól eltérően ezek a vállalkozások annak ellenére, hogy alkalmazott nélkül működnek, jelentős árbevétellel rendelkezhetnek, hiszen az alvállalkozók szervezése mellett, bevételt szerezhetnek a kapcsolt vállalkozásokban bejelentett munkavállalók munkájából, és igénybe vehetik a munkaerőkölcsönző cégek szolgáltatásait is. Ezt jól mutatja, ha a cégek számát elosztjuk az árbevétellel. A kapcsolt vállalkozások nélkül működő cégek esetében 2018-ban az egy cégre eső árbevétel 12,44 millió forint volt, míg a kapcsolt vállalkozásokkal rendelkezők esetében ez az összeg 29,25 millió forint. 

Kiket keresnek a cégek

Egy nemrégiben készült humánerőforrás kérdésekre fókuszáló felmérés világít rá arra, hogy a kkv-k elsősorban a 10 évnél nagyobb munkatapasztalatokkal rendelkező, 40-45 év közötti fizikai és szakmunkásokat keresik, tehát még mindig a fizikai munka jelenti a kritikus területet. A legdinamikusabb kis- és középvállalkozások a fizikai és szakmunkások mellett főként műszaki területen dolgozó kollégákat, valamint értékesítőket toboroznának. A junior, illetve a legfeljebb 5 év tapasztalattal rendelkező kollégákra csak a nagyobb árbevételű cégek vadásznak.

A kkv szektorban változatlanul a klasszikus, 8 órás, irodai munkavégzés a legelterjedtebb, de már a vállalatok 53 százaléka foglalkoztat rugalmasabb részmunkaidőben, 4 vagy 6 órában munkatársakat. A vállalkozások 37 százaléka dolgozik külsős alvállalkozóval, és 26 százalékuk biztosít lehetőséget a távoli vagy otthoni munkavégzésre. Általában a nagyobb, nemzetközi színtéren jelen lévő vállalkozásokra jellemző a rugalmasabb foglalkoztatási forma.  A családi cégek kevésbé nyitottak a külsős munkavállalókra (30 százalék),  és az otthoni vagy a távoli munkavégzési lehetőségre (17 százalék).