PDF letöltés

Kérdések a tartós bérlettel kapcsolatban

A kkv-szektorban a céges autók finanszírozásának továbbra is jellemző módja a tartós bérleti konstrukció, de a tapasztalatok szerint még mindig sok a téves információ ezzel kapcsolatosan. Jellemzően több finanszírozási forma fut egymás mellett, ennek oka, hogy nincs megfelelően, szakember által feltérképezve a pénzügyi konstrukciók kínálta lehetőségek, az előnyök és a hátrányok mérlegelése.

Gyakran megfeledkeznek arról is, hogy elsődleges szempontként kell kezelni az autókkal kapcsolatos jövőbeli teendőket is, így például azok helyettesítését a szervizelések idejére, az esetleges bírságok és káresemények kezelését, vagy a kiöregedett járművek értékesítését. Szerződéstől függően mindezeket akár a tartós bérlet is magában foglalhatja, ezért tisztázzunk egy pár gyakorta felmerülő kérdést!

1. Nem minden márka bérelhető?

A nagyobb flottakezelők jellemzően bármilyen választott márka finanszírozását és kezelését vállalják. A gyakorlatban pedig a szakértől segítenek az igények alapján a flotta optimális kialakítását.

 
2. Az operatív lízing drágább, mint az azonnali vásárlás!

A költségek valós meghatározásához nem elég csupán a járművek beruházási értékét figyelembe venni, amelyre a flottakezelő cégek nagyobb vásárlóereje révén eleve nagyobb kedvezményt lehet kapni. A tartós bérleti szerződés esetén a vásárlással ellentétben az ÁFA a céges használat arányában visszaigényelhető, ez jelentős költségmegtakarítást eredményezhet. Sőt, a gépjármű értékvesztésével, illetve eladásával sem kell foglalkozni az autó lecserélése esetén, hiszen erről is a szolgáltató gondoskodik.


3. Az operatív lízing rejtett költségeket tartalmazhat!

Operatív lízing esetén a szolgáltatás igénybevevője havi fix összeget fizet a flottakezelőnek, aki gondoskodik az autókkal kapcsolatos összes teendőről, beleértve a kötelező szervizelést, a folyamatos karbantartást vagy a biztosítási ügyintézést. Ezzel jelentős időt és energiát takarít meg megbízójának.
 
4. Az operatív lízinget nem lehet vállalatra szabni!

A flottakezelő az igények felmérését követően a vállalatnak leginkább megfelelő szolgáltatáscsomagot alakítja ki, igazodva az egyedi igényekhez. Ez a vállalat méretétől függően néhány napos, vagy néhány hetes tervezési időszakot jelent, amelynek során a szolgáltató behatóan megismeri a munkatársi, illetve a funkcionális igényeket. Az autópark összeállítása csak ezt követően történik, beleértve a részletes költségtervezést.


5. A tartós bérlet konstrukció kizárólag hosszú távon éri meg! 

A vállalat igényétől függően közép- és rövidtávra egyaránt választható a tartós bérlet. A tartós bérlet legnagyobb előnye, hogy ebben az esetben egy teljes szolgáltatási csomagot vesz igénybe a vállalat, amelynek eszközként része az autó is. A gyakorlatban viszont a szervizelés, a karbantartás, a költségek nyomon követése vagy az autó futamidő végi értékesítése a flottakezelőt terheli. Mindezzel a vállalkozások jelentős összegeket takaríthatnak meg.