PDF letöltés

Jelentős áremelkedéseket generálhat a dráguló fuvarozás

Akár húsz százalékot is elérő díjemelésre kényszerülnek a magyar fuvarozó vállalkozások, ugyanis az útdíjemelések és egyéb más jogszabályok és rendeletek átalakításával a költségeik jelentős mértékben, a számítások szerint 30 százalékkal is növekedhetnek. A fuvarozási költségek emelése pedig tovább gyűrűzik a fogyasztói árak meghatározásakor.

A 2019-re vonatkozó, módosított útdíjrendeletek a hivatalos bejelentések szerint 5,8 százalékos díjemelést jelentenek, viszont a környezetvédelmi kedvezmények rendszerének átalakítása miatt, az új rendszer bevezetése ennél jóval drasztikusabb díjemelkedést jelent.

A teljes gépjárműparkot érintő útdíj-emelkedés leginkább a belföldi fuvarozást végző mintegy 20 ezer Euro III és Euro IV környezetvédelmi besorolású járművet érinti, a változás kilométerenként 5–30 forinttal emeli meg a fuvarozók költségeit, így akár a 32 százalékot is meghaladja az útdíj-növekedés kilométerenként.

A fuvarozói érdekképviseletek azonnali, húsz százalékot is elérő díjemelést szorgalmaznak, ugyanis az alágazat cégeinek jövedelmezősége az elmúlt években annyira lecsökkent, hogy az már az ellátási lánc biztonságát fenyegeti. Gazdasági elemzők szerint az emelésnek további hatása lesz a fogyasztói árakra, de a drágulás mértéke ma még megjósolhatatlan.

A fuvarozó vállalkozásokat terhelő költségek az elmúlt időszakban folyamatosan növekedtek, drasztikusan nőttek a kötelező felelősségbiztosítási díjak, emelkedtek az ágazatban foglalkoztatott gépkocsivezetők bérei, miközben 2019-től a felére csökken az üzemanyagok árából visszaigényelhető jövedéki adó mértéke.

Az útdíj-emelkedés és a további költségek növekedése miatt 2019-től két számjegyű százalékos fuvardíjemelés válik szükségessé, amely költségek a fogyasztói árakban is megjelennek majd.