PDF letöltés

Első tapasztalatok a nyugdíjas szövetkezetekről

A 2017. július 1-én lépett hatályba a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrehozásáról és működéséről szóló törvény, melyet komoly lelkesedés fogadott.  Az év második felében indult el a nyugdíjasok munkavállalása a szövetkezeteken keresztül, sőt már megszülettek az első tapasztalatok is: mennyire vált be a cégeknek az idősebb generáció foglalkoztatása.

A megkérdezett szövetkezetek szerint a nyugdíjasokat nagy mértékben érdekli a munkavállalás, hiszen már  több ezer tagot számlálnak ezek a nyugdíjas szövetkezetek és láthatóan dinamikusan bővül a tagság létszáma. A folyamat a jelentős tagság ellenére még csak most kezd igazán beindulni, jellemzően a tagok kevesebb, mint fele végez aktív munkát, de a szövetkezetek arra számítanak, hogy a közeljövőben ugrásszerűen megnőhet ez a szám, ahogy egyre több cég fedezi fel ezt a lehetőséget.

A nyugdíjasokat alapvetően az irodai, kiskereskedelmi, portás, személy- és vagyonőri, betanított munkák, konyhai kisegítés terén alkalmazzák, de olyan magasan kvalifikált és szakképzettséget igénylő munkakörbe is közvetítettek már ki munkavállalót, mint amilyen az építész, a könyvelő, a műszaki ellenőr, az elektroműszerész, és az élelmiszermérnök.

Eddig több mint 230 céget érdekelt a szépkorúak foglalkoztatása, és alapvetően hosszú távra terveznek velük: döntő többségben határozatlan idejű szerződéseket kötnek. A partnercégek kiemelkedően elégedettek a kiközvetített szövetkezeti munkavállalókkal, akik a minimálbérnél és a garantált bérminimumnál jellemzően jobb fizetést tesznek zsebre.