PDF letöltés

Elindult a NÉBIH nyári ellenőrzéssorozata

Július 1-től elindult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nyári kiemelt ellenőrzés sorozata. Sőt, a már minden évben ellenőrzött nyári rendezvények és gyermektáborok mellett új ellenőrzési területeket is kijelöltek.

A szezonális ellenőrzésbe az idén bevonták a kistermelők által előállított termékeket, az erdészeti tűzifát és az állati gyógyszereket.
Idén nyáron a tisztasági szempontok mellett egyebek mellett a sütödékben nézik a halak és haltermékek származását, a rendezvényeken és a gyerektáborban teljes körű ellenőrzést tartanak.
   
A több éves tapasztalatok alapján nyáron folyamatos problémát jelent a területen dolgozók nem megfelelő képzettsége, illetve a túlterheltségük.
    

Jó hír azonban, hogy az elmúlt években a nyári ellenőrzéseken csökkent a szabálytalanságok aránya, például tavaly mennyiségben és értékben kevesebb terméket kellett kivonniuk a forgalomból, mint előtte.

Az ellenőrzések első részeredményeit július végén közlik, a végleges megállapításokat a vizsgálat augusztus végi lezárását követően teszik közzé.