PDF letöltés

A sikeres startup csapatok ismérve

A kockázati tőkebefektetői döntések előtt egyik legfontosabb tényező a csapat minősége, ugyanis egy kiváló csapat egy középszerű üzletet is sikerre tud vinni, míg egy jó ötlettel rendelkező gyenge csapat szinte egyenlő a bukással. De milyen tényezők határozzák meg egy csapat sikerességét? A kreativitás, a problémamegoldás és szakértelem mellett a csapat missziója is befolyásolja a sikerességet, illetve az, hogy mennyire elkötelezettek abban, hogy a lehető leggyorsabban növekedjenek. A Forbes.com a fenti ismérvek mentén négy kategóriát határozott meg.

Nagyon fontos, hogy a csapatban meglegyen a küldetéstudat, hiszen a vállalkozás menedzselése kapcsán sok mindent lehet tervezni, de 100 százalékosan semmi sem fog a terv szerint haladni. Ezzel tisztában kell lennie a csapatnak, és az adott szituációnak megfelelően kell alkalmazkodni, problémát megoldani, és észrevenni a felmerülő új lehetőségeket. Egy startup esetében az induló folyamatokat a küldetéstudaton kívül a „sürgősség” érzése is viszi előre. Egy kezdő vállalkozás esetében a lelkes csapattagok építeni, fejleszteni, tesztelni akarnak minél előbb, a piacon ugyanis korlátozott lehetőségek vannak, és a lehető leghamarabb kívánnak jó pozíciót elérni a versenytársakkal szemben.

A „sürgősség” és a „képesség” dimenzióit  vizsgálva az alábbi négy csapattípust lehet megkülönböztetni:

  1. A potenciális innováció és siker szempontjából a legkevésbé ideális helyzet, ha a csapatra nem nehezedik semmiféle nyomás, azaz nincs a rövidtávú fókuszban az azonnali megoldást követelő feladatok elvégzése, emellett pedig egy kevésbé kreatív csapatról van szó. A vállalkozás induló szakaszában elengedhetetlen az elhivatott proaktivitás, valamint a váratlan, sokszor ismeretlen új felmerülő problémák megoldásához szükséges egy nagy adag kreativitás is. Ezek hiányában nem valószínű, hogy nagy növekedési pályát fog befutni a vállalkozás.
  2. A második kategória az előzőnél kedvezőbb, itt ugyanis már megvan a késztetés, a tenni akarás, akár pontos határidőkkel kiegészülve. A csapat azonban nem rendelkezik a megfelelő szakértelemmel, kreativitással és problémamegoldó gondolkodással, tehát nem fogja tudni megoldani a fennálló problémát. Az ilyen felépítésű csapatok esetében gyakori, hogy a kemény munka ellenére nem haladnak a kívánt mértékben előre.
  3. Fordított felállás esetén adott egy rendkívül kreatív, ötletekkel teli csapat, a határidők nélküli feladatok között azonban nem látják az egyes projektek, részprojektek végét, ezért gyakorlatilag valódi, meghatározott célok nélkül tevékenykednek.
  4. Egy olyan csapat esetén beszélhetünk a legnagyobb potenciális fejlődésről, növekedésről, amely kellő kreativitással rendelkezik, valamint bizonyos szintű nyomás alatt áll. Annak ellenére, hogy sokszor limitált idő és erőforrások állnak rendelkezésre, vagy elsőre lehetetlennek tűnő határidőkkel találkoznak, a kreativitásnak köszönhetően képesek megoldást találni a problémára.

Az utolsó kombináció tehát, amely a startupok sokszor irigyelt növekedésének hátterében áll. Érdemes a két tényezőt fejben tartani és törekedni arra, hogy megfelelő mennyiségben és minőségben mind a kettő megtalálható legyen a csapatban. A belső határidők, célok meghatározása nagy segítség lehet a sürgető érzés kialakításában, amely hatékony, produktív és proaktív munkafolyamatokat eredményez. Minden startup szembesül kihívásokkal és problémákkal, ezt nem lehet, és nem is kell elkerülni. A problémák megoldása és a kihívások leküzdése érdekében a cél a valódi problémák megismerése és átlátása, majd kreatív megoldások meghatározása.