2019-ben is kihívások előtt állunk! Új év, új szabályok. Számoljunk együtt! Lehet még olcsóbban, mint a bér?

2019 kihívásai – adó, cafeteria, munkajog

Nem, mondhatsz nemet a cafeteriára!

Időpont: 2019. január 17. (csütörtök) 9.30–15.30

Helyszín: Budapest, Experience Center Konferenciaközpont. Szentmihályi út 171.


Milyen mozgástér maradt a SZÉP-Kártyán kívül, ami olcsóbb, mint a bér?

Ismét új adószabályok. Ismét drágul a munkabér. Számoljunk együtt!

Earlybird kedvezménnyel indulunk!


Miről szólunk?


Jelentős változásokkal indul az újév. Módosultak az adószabályok, megnyirbálták a cafeteriát. A túlóráztatáson kívül érdekes változtatások vannak a gazdaságot érintő jogszabályokban is. És ismét drágul a munkaerő.

A munkaadók nincsenek olyan helyzetben, hogy ne adják dolgozóiknak az eddig megszokott juttatásokat. Milyen mozgástér maradt a SZÉP-Kártyán kívül, ami olcsóbb, mint a bér? Többe fog kerülni, bonyolultabb az adminisztráció, másként hívják, célzottan támogathatunk, szja-adókedvezményen keresztül érvényesíthetjük?

Az adótörvény módosításai között találunk jót és rosszat egyaránt. A csoportos adóalanyiságtól a kiva-választhatóságon keresztül a veszteséges adózók kötelező ellenőrzéséig. És ismét minimálbéremelés!

Felforrt a közélet a rendkívüli munkaidő kiterjesztéséről szóló törvénymódosítás miatt. Ellenőrizni fogják a külföldi befektetéseket is. A Számviteli Törvény hatálya alá tartozásból is sokan kikerülnek.

Szakértőink segítenek felkészülni a 2019-es évre és a legjobb megoldásokat megtalálni a működés, versenyképesség fenntartására.


Kiemelt témák és előadók


Adótörvény-módosítás. Megint másként! Minimálbér-, garantált bérminimum-emelés.

(Benne: KIVA, KATA összeghatárok és a választás szempontjai, szocho-csökkenés csak K+F-nél, egyéni cég kifizetőhely,csoportos adóalanyiság és előnyei, lízingelés jobb feltételekkel, sporttámogatás, lakásáfa, adóköteles kockázati biztosítás, veszteséges adózók ellenőrzése stb.)

Előadó: Papp Tibor vezérigazgató, Írisz Office Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt. és a cég szakértői

Béresítés helyett! A béren kívüli juttatás újabb megoldásai. Nagyobb adminisztráció nélkül nem megoldható.

(Benne: Hogyan tartsuk meg a cafeteriát? A munkavállalóra áthárítás helyett. Pénztárak előnyben. 40,7 % és a célzott szolgáltatások. Az új , 20 %-os szja-kedvezmény összekötése cafeteriával. Szép-kártya, támogatott egészségügyi költések, kultúratámogatás, távolsági bérlet stb.)

Előadó: Király Ágnes ügyvezető, cafeteriaszakértő, Top Cafeteria Kft. A béren kívüli juttatások szakértője

A túlórát újraszabályozó törvénymódosítás. Kevésbé ismert, az üzleti szektort érintő jogszabályváltozások, melyek meglepetéseket is okozhatnak.

(Benne: Jóváhagyáshoz, ellenőrzéshez kötött külföldi befektetés. Milyen vállalkozások kerülnek ki a számviteli törvény hatálya alól? Változik a Munka Törvénykönyve.)

Előadó: dr. Weidinger Péter LL.M. Bán és Karika ügyvédi Társulás. (felkérés alatt)

Hogyan állítsd össze a cafeteriacsomagodat a lehető legjobb adóvonzattal és a legvonzóbb juttatásokkal? (előadók felkérés alatt)

Interaktív Fórum az előadókkal. Kérdések, válaszok.

Earlybird-kedvezménnyel indulunk!

Részletes Program és regisztráció