PDF letöltés

Globális Fenntarthatósági Divathét 2018.

Harmadszor kerül megrendezésre a Globális Fenntarthatósági Divathét/Global Sustainable Fashion Week (rövidítve: GSFW) 2018. április 11-13. között Budapesten. A GSFW alapítója a Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület, amely a divatban is a fenntarthatóságot helyezi a középpontba.

A GSFW egy komplex szakmai esemény, amely ötvözi a nemzetközi konferenciát, workshopokat és öko divatbemutatót a fenntartható és etikus divat témában, ahol a tudatosság, a környezetre való odafigyelés, az etikus és szociális szempontok, mint a társadalmi felelősségvállalás is, előtérbe kerülnek. A résztvevők inspirációt és ismereteket szerezhetnek a fenntartható divat különböző aspektusairól, eredményeiről és az új kihívásokról.

A Globális Fenntarthatósági Divathét fontos nemzetközi platformmá vált, az előadók, tervezők, résztvevők több mint 15 országból, az összes kontinenst képviselve csatlakoznak a GSFW idei rendezvényéhez is.

A 3.GSFW-en fontos hangsúly kap az esélyegyenlőség témaköre is, magyar és külföldi előadók, tervezők konkrét példáikkal mutatják be, hogyan tudják integrálni a fogyatékkal vagy megváltozott élethelyzetben élőket a kreatív munkájukba. Az április 13-i öko divatbemutatón pedig fogyatékkal élők is csatlakoznak a ruhák bemutatásához.

Büszkék vagyunk arra, hogy ennek a globális és interkulturális együttműködésnek, nemcsak résztvevői, de elindítói és harcosai is vagyunk egy jobb és fenntarthatóbb divat/világ érdekében.

Programok:
 
1. nap2018. április 11. (szerda), 17.00 óra
Helyszín: Bolgár Kulturális Intézet (1061 Budapest, Andrássy út 14.)
 
Kiállítás megnyitó és Sajtó konferencia

DILLY BOZADZHIEVA – merinó gyapjúból készült festményei
Albert Baruch and Emil Yordanov – divatfotói

2. nap – 2018. április 12. (csütörtök), 10.00 - 17.00 óra
Helyszín: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (1016 Budapest, Krisztina krt 99.)
 
“A társadalmi felelősségvállalás fontossága, egyenlőség egy jobb, fenntartható világért”
  • Régi hagyományos és innovatív megoldások és társadalmi szempontok a fenntartható divatban
  • A legjobb gyakorlatok az EU-ból, Izlandról, Oroszországból, Albániából, Indonéziából, a Fülüp-szigetekről, Bangladesből, Indiából, Pakisztánból, és Kenyából.
  • Nemzetközi konferencia és panel beszélgetések
3. nap – 2018. április 13. (péntek), 10.00 – 17.00 óra
Helyszín: La Prima Fashion Hotel Budapest (1052 Budapest, Piarista utca 6.)
 
“Kihívások a fenntartható divatban”
  • Körforgásos divat – zéró hulladék, a divat hatása a klímaváltozásra, etika és fenntarthatóság a divatban – luxus divat, új technológiák
  • Nemzetközi konferencia, panel beszélgetések
              2018. április 13. (péntek), 19.00 óra
Helyszín: Millenium Center Budapest (1052 Budapest, Piarista utca 4.)

Integrált Divat Show – magyar és külföldi öko divattervezők kollekciójának bemutatása – az Ability Fashion Team részvételével
Támogatói jegyek a divat show-ra ezen a linken érhetők el. 

A 3. GSFW fő támogatói: Mellow Mood Hotels, RadiciGroup, VOSZ, KAVOSZ Zrt, BKIK és a Bolgár Kulturális Intézet.